Pindakaas koeken

Heerlijke pindakaas koeken bakken in de oven doe je eenvoudig zelf met Calvé Pindakaas. Heerlijk voor bij de koffie of bij een High Tea. Bak er lekker veel, want iedereen is er dol op.

Porties

20

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 125 g margarine + extra om in te vetten
  • 75 g ongezouten pinda's (gepeld)
  • 1 ei
  • 150 g Calvé Pindakaas
  • 225 g kristalsuiker
  • 150 g bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    20

    • Energie 181
    • Eiwit 3.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 18.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 17.3g
    • Suikers 11.8g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 10.5g
    • Verzadigd vet 1.9g
    • Onverzadigd vet 8.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.2g
    • Meervoudig onverzadigde 2.2g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 11mg
    • Natrium 32mg
    • Zout 0.08g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de bakplaat in met margarine. Hak de pinda’s. Klop het ei los.

  2. Meng in een kom de margarine met de pindakaas. Voeg al roerend beetje bij beetje eerst de suiker toe en daarna het losgeklopte ei. Meng dit goed.

  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven het pindakaasmengsel. Voeg de pinda’s toe en kneed alles met je vingertoppen tot een zacht deeg. Maak er een bol van, wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  4. Vorm van het deeg 20 balletjes en leg deze op enige afstand van elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat, (de koeken kunnen tijdens het bakken iets uitlopen). Druk de balletjes iets plat en bak de koeken in de voorverwarmde oven, in ± 15 minuten goudbruin en gaar.