Pindakaas icecream sandwiches

Deze heerlijke pindakaas icecream sandwiches komen Uit Pauline's Keuken. Met dit lekkere pindakaas ijsrecept maak je een bijzondere ijssandwich met pindakaas in de hoofdrol.

Porties

6

Bereidingstijd

40 min

Eetmoment

Diner, Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 100 g Calvé Pindakaas
  • 100 g suiker
  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 g cacao
  • 1 mespunt zout
  • 2 - 3 el koud water
  • 50 g chocolate chip koekjes
  • 40 g pure chocolade
  • 6 bollen vanille ijs
  • 6 el Calvé Pindakaas
  • Extra nodig: Keukenmachine
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    6

    • Energie 724
    • Eiwit 13.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 74.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 65.4g
    • Suikers 33.9g
    • Vezels 9.2g
    • Vet 43.6g
    • Verzadigd vet 18.0g
    • Onverzadigd vet 23.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 6.9g
    • Meervoudig onverzadigde 1.2g
    • Trans vet 0.8g
    • Cholesterol 51mg
    • Natrium 255mg
    • Zout 0.64g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 18%
    • Kalium 12%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

  1. Klop de boter met de pindakaas en de suiker glad in de kom van je keukenmachine. Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder, de cacao en het zout toe. Kneed dit geheel tot een deeg. Voeg de chocolate chips toe en meng dit door het deeg. Laat het deeg verpakt in huishoudfolie een half uur rusten in koelkast

  2. Verwarm de oven voor op 170 °C (hetelucht).

  3. Maak balletjes ter grootte van een golfbal en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat. Bak de koekjes in ± 30 minuten af. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.

  4. Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kom bovenop een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Neem dan de kom van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe. Roer het door de gesmolten chocolade totdat ook deze chocolade gesmolten is.

  5. Drizzle de gesmolten chocola over de koekjes. Laat de chocola even uitharden.

  6. Bestrijk een koekje met een flinke eetlepel pindakaas. Leg een bol vanille ijs op de pindakaas en duw voorzichtig het andere koekje erboven op. Druk iets aan. En klaar zijn je peanutbutter icecream sandwiches. Geniet er van!