Pindakaas icecream sandwiches

Heerlijke pindakaas icecream sandwiches van Uit Pauline's Keuken.

Voorbereidingstijd

20 min

Kooktijd

30 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 100 gram boter
  • 100 gram Calvé Pindakaas
  • 100 gram suiker
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 30 gram cacao
  • snuf zout
  • 2 - 3 eetlepels koud water
  • 50 gram chocolate chips
  • 40 gram pure chocolade
  • 6 bollen vanille ijs
  • 6 eetlepels Calvé Pindakaas
  • Portie grootte 6

    Hoeveelheid per portie

    6

    • Energie 682
    • Eiwit 13.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 69.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 60.3g
    • Suikers 31.3g
    • Vezels 9.0g
    • Vet 41.6g
    • Verzadigd vet 16.9g
    • Onverzadigd vet 22.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 6.1g
    • Meervoudig onverzadigde 1.0g
    • Trans vet 0.8g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 186mg
    • Zout 0.47g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 16%
    • Kalium 12%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Klop de boter met de pindakaas en de suiker glad in de kom van je keukenmachine. Voeg vervolgens de bloem, de bakpoeder, de cacao en een snuf zout toe. Kneed dit geheel tot een deeg. Voeg de chocolate chips toe en meng dit door het deeg. Laat het deeg een half uur rusten in koelkast

  2. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht).

  3. Maak balletjes ter grootte van een golfballetje en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat. Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten af. Laat de koekjes vervolgens afkoelen.

  4. Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een kommetje boven een pan met heet water te plaatsen. Zorg er voor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade in delen. Smelt eerst de helft au bain-marie. Haal dan het kommetje van het vuur en voeg de andere helft erbij.

  5. Drizzle de gesmolten chocola over de koekjes. Laat de chocola even uitharden.

  6. Bestrijk een koekje met een flinke eetlepel pindakaas. Leg een bol vanille ijs op de pindakaas en duw voorzichtig het andere koekje erboven op. Druk iets aan. En klaar zijn je peanutbutter icecream sandwiches. Geniet er van!