Ingrediënten
- 150 g kruidnoten
- 45 g boter
- 40 g Calvé Pindakaas
- 4 mandarijnen (Clementines)
- 6 blaadjes gelatine
- 125 ml slagroom
- 500 g magere kwark
- 100 g suiker
- Extra nodig: keukenmachine of plastic zakje en een deegroller, springvorm (ø 20-22 cm) bodem bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
-
Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en rol ze met een deegroller fijn. Smelt de boter en roer het kruim en de pindakaas erdoor. Verdeel het kruimmengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
-
Boen de mandarijnen schoon, rasp de oranje schil dun af en pers 3 mandarijnen uit. Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water. Klop de slagroom stijf.
-
Roer de kwark, de suiker en de mandarijnenrasp door elkaar. Breng het sap aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de slagroom erdoor.
-
Verdeel het mengsel over het kruim en laat de taart in de koelkast in ± 2-3 uur opstijven.
-
Pel intussen de overgebleven mandarijn en snijd hem met een scherp mes in dunne plakjes. Neem de cheesecake uit de koelkast en snijd de rand los. Neem de springvormring van de taart. Garneer de taart met de mandarijnplakjes en snijd de pindakaas-cheesecake met mandarijn in punten.