Pindakaas-cheesecake met mandarijn

Heb je al eens een pindakaas-cheesecake met mandarijn gemaakt? Met een bodem van kruidnoten en de smaak van mandarijn past hij prima als lekkernij om te serveren tijdens pakjesavond. Een heerlijke kwarktaart voor groot en klein.

Porties

12

Bereidingstijd

30 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks, Theetijd

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 150 g kruidnoten
  • 45 g boter
  • 40 g Calvé Sinterklaas pindakaas
  • 4 mandarijnen (Clementines)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 500 g magere kwark
  • 100 g suiker
  • Extra nodig: keukenmachine of plastic zakje en een deegroller, springvorm (ø 20-22 cm) bodem bekleed met bakpapier
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 204
    • Eiwit 6.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 22.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 21.2g
    • Suikers 17.8g
    • Vezels 0.9g
    • Vet 10.5g
    • Verzadigd vet 6.4g
    • Onverzadigd vet 3.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 25mg
    • Natrium 59mg
    • Zout 0.15g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 1%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 14%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en rol ze met een deegroller fijn. Smelt de boter en roer het kruim en de pindakaas erdoor. Verdeel het kruimmengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.

  2. Boen de mandarijnen schoon, rasp de oranje schil dun af en pers 3 mandarijnen uit. Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water. Klop de slagroom stijf.

  3. Roer de kwark, de suiker en de mandarijnenrasp door elkaar. Breng het sap aan de kook en los er van het vuur af de goed uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Roer het gelatinemengsel door de kwark en spatel de slagroom erdoor.

  4. Verdeel het mengsel over het kruim en laat de taart in de koelkast in ± 2-3 uur opstijven.

  5. Pel intussen de overgebleven mandarijn en snijd hem met een scherp mes in dunne plakjes. Neem de cheesecake uit de koelkast en snijd de rand los. Neem de springvormring van de taart. Garneer de taart met de mandarijnplakjes en snijd de pindakaas-cheesecake met mandarijn in punten.