Ingrediënten
- 80 g margarine + extra om in te vetten
- 1 vanillestokje
- 120 g pure chocolade
- 2 eieren
- 250 g witte basterdsuiker
- 115 g bruine basterdsuiker
- 60 g Calvé Pindakaas noot
- 165 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 100 g ongezouten pinda's (gepeld)
- Extra nodig: mixer met garde(s)
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een rechthoekig bakblik met opstaande randen in met een beetje margarine. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
-
Breek de chocolade in stukken en snijd de margarine in blokjes. Doe ze samen in een glazen kom en plaats deze op een iets kleinere pan met daarin een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de margarine en de chocolade zo 'au bain-marie'.
-
Klop de eieren los met een mixer. Voeg de beide soorten basterdsuiker, het gesmolten chocolademengsel, de pindakaas en het vanillemerg toe en klop het mengsel 2 tot 3 minuten goed door. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en roer alles tot een glad beslag.
-
Schep het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de pinda's erover en druk ze er iets in. Zet de vorm ongeveer 40 minuten in de oven (controleer de gaarheid door er met een satéstokje in te prikken: als dit er droog weer uit komt, is het gaar).
-
Neem de bakvorm uit de oven en laat het gebak ± 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en snijd het gebak in vierkante brownies.
Zat er iets tussen wat je lekker vindt? Kijk hier voor meer ideeën:
-
Pindakaas Kruidnoten
Heb je al een keer pindakaas kruidnoten gemaakt? Met Calvé pindakaas maak je er bijzondere kruidnoten van! Een leuk karweitje om samen met de kinderen kruidnoten te bakken voor een Sinterklaas avond!
-
Pindakaas koeken
Heerlijke pindakaas koeken bakken in de oven doe je eenvoudig zelf met Calvé Pindakaas. Heerlijk voor bij de koffie of bij een High Tea. Bak er lekker veel, want iedereen is er dol op.

Probeer onze nieuwe range met heerlijke sausjes!
Bijvoorbeeld de Honing Mosterd saus, waarbij je de hele mosterdzaadjes en honing echt proeft! Deze saus is heeft een stevige structuur, waardoor de saus perfect is om te dippen. Daarnaast zit de saus in erg mooie potjes, die je zo op tafel zet tijdens de borrel of tijdens een avondje gourmetten met je familie of vrienden.