Pindakaas bananenbrood


Bereidingstijd

1 h 10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • citroensap van een halve citroen
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels Calvé Pindakaas
  • 75 gram ongezouten pinda's
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    • Energie 2083
    • Eiwit 70.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 270.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 245.6g
    • Suikers 79.5g
    • Vezels 24.7g
    • Vet 86.1g
    • Verzadigd vet 15.7g
    • Onverzadigd vet 65.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 32.5g
    • Meervoudig onverzadigde 10.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 644mg
    • Natrium 1618mg
    • Zout 4.04g
    • Calcium 20%
    • Ijzer 59%
    • Kalium 61%
    • Vitamine C 53%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Mix met een mixer de rijpe bananen met de eieren, de honing, kaneel, bakingsoda en citroensap goed door elkaar. Voeg langzaam het boekweitmeel toe terwijl je blijft mixen.

  3. Voeg nu de 3 eetlepels pindakaas toe en als laatste mix je kort de pinda's erdoor.

  4. Stort het geheel in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif deze voor 50 minuten in de oven. Test met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.