Peanutbutter-jelly tosti met banaan en jam

Met deze peanutbutter-jelly tosti met banaan en jam maak je in 15 minuten een bijzonder lekkere tosti voor 4 personen. Deze pindakaas tosti is een en heerlijke combinatie van zoet en hartig.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Ontbijt, Tussendoortjes en snacks, Lunch

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 8 sneetjes witbrood
  • 8 el Calvé Pindakaas
  • 4 el aardbeienjam of bosbessejam
  • 1 stevige banaan
  • Extra nodig: tosti-ijzer of broodrooster met tostifunctie
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 418
    • Eiwit 12.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 49.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 45.0g
    • Suikers 14.0g
    • Vezels 4.5g
    • Vet 19.4g
    • Verzadigd vet 2.9g
    • Onverzadigd vet 16.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.4g
    • Meervoudig onverzadigde 1.0g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 371mg
    • Zout 0.93g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de sneetjes brood met pindakaas en 4 sneetje ook nog met aardbeienjam. Pel en snijd de banaan in plakjes.

  2. Verdeel de plakjes over de met jam bestreken sneetjes brood. Dek af met de met pindakaas bestreken sneetjes en bak de tosti’s in een tosti-ijzer lichtbruin.

  3. Neem ze uit de broodrooster of tosti-ijzer en snijd ze schuin middendoor. Laat de tosti’s iets afkoelen voordat je ze eet. Direct uit het tosti-ijzer zijn ze namelijk loeiheet!