Peanutbutter-jelly tosti met banaan en jam

Met deze peanutbutter-jelly tosti met banaan en jam maak je in 15 minuten een bijzonder lekkere tosti voor 4 personen. Deze pindakaas tosti is een en heerlijke combinatie van zoet en hartig.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Lunch, Ontbijt, Tussendoortjes en snacks

 

 

Ingrediënten

  • 8 sneetjes witbrood
  • 8 el Calvé Pindakaas
  • 4 el aardbeienjam of bosbessejam
  • 1 stevige banaan
  • Extra nodig: tosti-ijzer of broodrooster met tostifunctie
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 418
    • Eiwit 11.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 49.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 45.1g
    • Suikers 14.4g
    • Vezels 4.5g
    • Vet 19.5g
    • Verzadigd vet 2.9g
    • Onverzadigd vet 16.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.4g
    • Meervoudig onverzadigde 1.0g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 371mg
    • Zout 0.93g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C 5%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Bestrijk de sneetjes brood met pindakaas en 4 sneetje ook nog met aardbeienjam. Pel en snijd de banaan in plakjes.

  • Verdeel de plakjes over de met jam bestreken sneetjes brood. Dek af met de met pindakaas bestreken sneetjes en bak de tosti’s in een tosti-ijzer lichtbruin.

  • Neem ze uit de broodrooster of tosti-ijzer en snijd ze schuin middendoor. Laat de tosti’s iets afkoelen voordat je ze eet. Direct uit het tosti-ijzer zijn ze namelijk loeiheet!