Pastasalade

Hemelse pastasalade met kerstomaatjes, olijven, tonijn, mozzarella, rucola en natuurlijk Calvé Mayonaise. Erg lekker bij een barbecue of een picknick.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 400 g pasta penne
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 1 ingeblikte tonijnsteak in bronwater
  • 100 g mozzarella
  • 1 handjevol verse basilicum
  • 75 g rucola (1 zakje)
  • 6 el Calvé Mayonaise
  • 4 el balsamico azijn
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 671
    • Eiwit 28.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 81.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 76.5g
    • Suikers 7.4g
    • Vezels 4.5g
    • Vet 25.3g
    • Verzadigd vet 5.3g
    • Onverzadigd vet 18.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.8g
    • Meervoudig onverzadigde 1.1g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 45mg
    • Natrium 521mg
    • Zout 1.30g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 15%
    • Kalium 15%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Giet af en spoel na met koud water. Halveer de cherrytomaten en de groene olijven. Verwijder het water van de tonijn. Snijd de verse basilicum in kleine stukjes en de mozzarella in blokjes.

  • Schep alle ingrediënten in een ruime schaal door elkaar en serveer de paradijselijke pastasalade in een mooie schaal.