Pastasalade

Hemelse pastasalade met kerstomaatjes, olijven, tonijn, mozzarella, rucola en natuurlijk Calvé Mayonaise. Erg lekker bij een barbecue of een picknick.

Kooktijd

15 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g pasta penne
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 1 ingeblikte tonijnsteak in bronwater
  • 100 g mozzarella
  • 1 handjevol verse basilicum
  • 75 g rucola (1 zakje)
  • 6 el Calvé Mayonaise
  • 4 el balsamico azijn
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 676
    • Eiwit 29.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 82.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 77.6g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 4.6g
    • Vet 25.1g
    • Verzadigd vet 5.2g
    • Onverzadigd vet 18.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.7g
    • Meervoudig onverzadigde 1.2g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 517mg
    • Zout 1.29g
    • Calcium 17%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 16%
    • Vitamine C 15%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Giet af en spoel na met koud water. Halveer de cherrytomaten en de groene olijven. Verwijder het water van de tonijn. Snijd de verse basilicum in kleine stukjes en de mozzarella in blokjes.

  2. Schep alle ingrediënten in een ruime schaal door elkaar en serveer de paradijselijke pastasalade in een mooie schaal.