Pastasalade met rauwe ham, gegrilde courgette, rucola en zonnebloempitten

Maaltijdsalade van pasta, rauwe ham, gegrilde courgette, rucola en zonnebloempitten. Heerlijke als volwaardige maaltijd of bij een barbecue.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner, Lunch

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g tagliatelle
  • 250 g rauwe hamreepjes
  • 1 rode ui
  • 2 courgettes
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g rucola
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 6 el Calvé Dressing Caesar (naar smaak)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 685
    • Eiwit 28.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 68.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 64.8g
    • Suikers 10.1g
    • Vezels 4.1g
    • Vet 33.4g
    • Verzadigd vet 9.8g
    • Onverzadigd vet 21.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 11.5g
    • Meervoudig onverzadigde 3.5g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 48mg
    • Natrium 708mg
    • Zout 1.77g
    • Calcium 20%
    • Ijzer 15%
    • Kalium 15%
    • Vitamine C 47%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de pasta met koud water na. Pel en snipper de rode ui. Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgettes. Rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Doe de courgettes in een schaal en meng met 2 eetlepels olie en een uitgeperst teentje knoflook.

  3. Verwarm een grillpan en gril de courgetteslierten 1-2 minuten aan beide zijden.

  4. Meng in een kom de tagliatelle met de rode ui, courgette, ham en rucola. Breng de pastasalade op smaak met de dressing. Garneer de maaltijdsalade met zonnebloempitten en Parmezaanse kaas.