Panbroodjes met kipsalade en sambasaus

zelfgemaakte panbroodjes met kipsalade en sambasaus; een recept van de Kookmutsjes

Porties

10

Eetmoment

Lunch, Brunch, Tussendoortjes en snacks, Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 50 gr tarwebloem
  • 6 gr droge gist
  • 5 gr zout
  • 10 gr kristalsuiker
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 175 ml water
  • 225 gr kipfilet
  • halve rode ui
  • 50 gr augurk
  • 50 gr zwarte olijven
  • 5 gr dille
  • 10 gr jalapeño peper
  • 100 gr Calvé Samba Saus
  • zout en peper naar smaak
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    10

    • Energie 228
    • Eiwit 8.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 27.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 25.4g
    • Suikers 3.3g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 9.4g
    • Verzadigd vet 1.1g
    • Onverzadigd vet 7.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.6g
    • Meervoudig onverzadigde 3.4g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 19mg
    • Natrium 356mg
    • Zout 0.89g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 5%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Het deeg: Doe de bloem, tarwebloem, gist, zout, kristalsuiker, zonnebloemolie in een diepe kom en voeg het water toe. Kneed alle ingrediënten samen voor zo’n 10/15 minuten tot een geheel. Het deeg plakt een beetje, maar dat is niet erg

  2. Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plek voor een uur of tot het in omvang is verdubbeld. Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het deeg in 10 stukken (50 gr per stuk). Maak er bollen van

  3. Strooi lichtjes wat bloem op de werkplek en rol het deeg uit (12 bij 12 cm). Vouw het dicht. Herhaal dit met de rest

  4. Laat het deeg rijzen voor een half uur of tot ze in omvang zijn verdubbeld. Leg het deeg wel op een bloem bestoven bakpapier. Dit i.v.m. met dat de broodjes niet gaan plakken als je ze wilt oppakken

  5. Verhit de pan. Gebruik een pan met dikke bodem. Bak de broodjes op een laag pitje mooi goudbruin aan beide kanten. Dek het direct af met een theedoek, zo blijven de broodjes lekker zacht.

  6. Kipsalade: Breng de kip in een pan met water aan de kook met een beetje zout. Wanneer de kip gaar is (de kip moet wit van kleur zijn), haal je de pan van het vuur. Giet het water af en laat de kip iets afkoelen. Pluk of snijd de kip

  7. Snijd de groentes klein. Doe de groentes in een diepe kom en voeg de kip en Calvé samba toe. Meng alles samen. Voeg zout en peper toe naar smaak.

  8. Tenslotte: snijd de broodjes open doe de kipsalade erin. Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door de Kookmutsjes.