Ingrediënten
- 1 rol verse pizzadeeg à 230 g (koelvers)
- 1 tomaat, in blokjes
- 2 el tomatenblokjes in blik op sap
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 0.25 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- eventueel rode peper, naar smaak
- zout
- 1.5 el zonnebloemolie
- 3 el paneermeel
- 20 g oude kaas, geraspt
Bereidingswijze
-
Snijd het uitgerolde pizzadeeg, na rijzen, op maat van de gourmetpannetjes. Bewaar het deeg gekoeld tot je de pannetjes gaat bekleden.
-
Maak een mengsel van de verse tomaatblokjes, tomaatblokjes op sap, gesnipperde sjalot, geraspte knoflook, rode paprikablokjes, rode peper en zout.
-
Bestrijk de koude gourmetpannetjes met wat zonnebloemolie. Schep in het pannetje wat paneermeel, bedek hiermee de bodem en de randjes. Klop het overtollige paneermeel uit de pannetjes.
-
Leg het pizzadeeg in het pannetje. Bak eerst de bodem om en om 3 minuten. Schep het tomatenmengsel in op de pizzabodem. Doe er lekker wat garnituur naar wens en oude kaas bovenop.
-
Bak het pannetje eerst 4 minuten op de gourmetplaat en daarna nog 4 minuten onder de grill. Door het paneermeel kun je de pizza vrij gemakkelijk uit het pannetje halen als het deeg gaar is.