Mini panpizza

Zo'n mini panpizza gaat er altijd wel in en in een gourmetpannetje gemaakt kan groot en klein zelf een pizza bakken. Met zelf gekozen beleg maar je een pizza helemaal naar je eigen smaak en zin. Dat wordt gegarandeerd een feestgourmet!

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

 

 

Ingrediënten

  • 1 rol verse pizzadeeg à 230 g (koelvers)
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 2 el tomatenblokjes in blik op sap
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 0.25 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • eventueel rode peper, naar smaak
  • zout
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 3 el paneermeel
  • 20 g oude kaas, geraspt
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 277
    • Eiwit 8.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 41.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 39.0g
    • Suikers 6.6g
    • Vezels 2.5g
    • Vet 9.3g
    • Verzadigd vet 2.2g
    • Onverzadigd vet 4.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.6g
    • Meervoudig onverzadigde 3.1g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 7mg
    • Natrium 603mg
    • Zout 1.51g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 6%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  • Snijd het uitgerolde pizzadeeg, na rijzen, op maat van de gourmetpannetjes. Bewaar het deeg gekoeld tot je de pannetjes gaat bekleden.

  • Maak een mengsel van de verse tomaatblokjes, tomaatblokjes op sap, gesnipperde sjalot, geraspte knoflook, rode paprikablokjes, rode peper en zout.

  • Bestrijk de koude gourmetpannetjes met wat zonnebloemolie. Schep in het pannetje wat paneermeel, bedek hiermee de bodem en de randjes. Klop het overtollige paneermeel uit de pannetjes.

  • Leg het pizzadeeg in het pannetje. Bak eerst de bodem om en om 3 minuten. Schep het tomatenmengsel in op de pizzabodem. Doe er lekker wat garnituur naar wens en oude kaas bovenop.

  • Bak het pannetje eerst 4 minuten op de gourmetplaat en daarna nog 4 minuten onder de grill. Door het paneermeel kun je de pizza vrij gemakkelijk uit het pannetje halen als het deeg gaar is.