Mini beefburger

Zo'n lekkere mini beefburger maak je heel eenvoudig op het gourmetstel. Samen gourmetten is het allerleukste dat je kunt doen met kinderen aan tafel. Dan gaat zo'n zelfgemaakte mini beefburger er zeker in!

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 4 mini hamburgerbroodjes
  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 4 kleine hamburgers à 25 g
  • 1 augurk, in dunne plakjes
  • 1 tomaat, in 4 plakken
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 20 g ijsbergsla
  • 4 volle el Calvé Samba Saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 304
    • Eiwit 9.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 30.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 28.1g
    • Suikers 7.4g
    • Vezels 2.0g
    • Vet 16.1g
    • Verzadigd vet 3.3g
    • Onverzadigd vet 11.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.5g
    • Meervoudig onverzadigde 4.2g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 17mg
    • Natrium 654mg
    • Zout 1.63g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 13%
    • Kalium 7%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten voor de hamburgertjes op tafel.

  2. Snijd het afbakbroodje open en besprenkel deze met zonnebloemolie. Bak de opengesneden broodjes op de gesneden zijde goudbruin op de bakplaat.

  3. Bak ondertussen de burgers in zonnebloemolie, rondom bruin. Ze mogen rosé blijven, bak ze 3 minuten aan iedere zijde. Schep er dan een ruime lepel Calvé sambasaus overheen, beleg de broodjes met de burger, augurk, tomaat, rode ui en sla.