Krabsalade met groene sla en pittige gedroogde tomatensaus

Krabsalade met groene sla en pittige gedroogde tomatensaus is een heerlijke tapas, voorgerecht en borrelhapje met een zomers tintje. Ook geschikt voor als je in de winter toe bent aan wat Mediterraanse invloeden. Ziet er ook nog eens schitterend en feestelijk uit, geserveerd met nachochips.

Voorbereidingstijd

10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 el Calvé Mayonaise
  • 1/2 el Calvé Ketchup
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 0.5 tl cayennepeper
  • 200 g surimi
  • 4 bosuien
  • 100 g botersla
  • 75 gram nacho chips
  • Extra nodig: 4 smalle, hoge glazen
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 321
    • Eiwit 11.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 15.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 14.0g
    • Suikers 1.8g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 24.1g
    • Verzadigd vet 5.5g
    • Onverzadigd vet 17.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 6.7g
    • Meervoudig onverzadigde 3.0g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 58mg
    • Natrium 286mg
    • Zout 0.71g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 8%
    • Kalium 9%
    • Vitamine C 6%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Meng de Calvé mayonaise met de Calvé ketchup, de pesto en de cayennepeper. Snijd de surimisticks in stukjes, de bosuitjes in smalle ringen en de sla in fijne reepjes. Meng de sla met de uitjes.

  2. Leg een plukje sla op de bodem van de 4 glazen. Druppel er wat saus over. Leg er een paar stukjes surimi op. Druppel er weer wat saus op. Herhaal dit 3 of 4 keer tot de glazen vol zijn en eindig met saus.

  3. Steek in elk glas een nachochip. Zet de glazen op 4 borden en leg de rest van de chips ernaast. Direct serveren.