Kipsaté met milde pindasaus

Pindasaus zelf maken? Met dit kipsaté recept is dat heel eenvoudig! Met geconcentreerd Calvé Pindasaus Mild maak je in een handomdraai een heerlijke smeuïge pindasaus voor groot en klein.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
  • 600 g kipfilet
  • 200 g Calvé Pindasaus Mild (geconcentreerd)
  • Extra nodig: ca. 12 barbecuespiesjes of lange satéstokjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 241
    • Eiwit 36.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 2.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 2.3g
    • Suikers 1.0g
    • Vezels 0.4g
    • Vet 9.6g
    • Verzadigd vet 1.8g
    • Onverzadigd vet 6.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.7g
    • Meervoudig onverzadigde 2.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 105mg
    • Natrium 767mg
    • Zout 1.92g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 18%
    • Vitamine C 3%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel en snipper de sjalot en pel de knoflook. Roer de sojasaus met het limoensap, de olie, de sjalot en de uitgeperste knoflook door elkaar.

  2. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade. Zet de kip afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast. Leg eventueel de bamboe satéstokjes in een bakje water.

  3. Laat de stukjes kip goed uitlekken en vang eventueel de uitlekkende marinade op (zie variatietip). Prik de stukjes kip aan de spiesen of stokjes. Bereid de Calvé Pindasaus Mild volgens de bereidingswijze op de pot en houdt hem warm.

  4. Rooster de sateetjes in een grillpan of op het rooster van de barbecue in ca. 6-7 minuten rondom lichtbruin en helemaal gaar. Serveer met de Calvé Pindasaus Mild. Lekker met stokbrood en een frisse salade.