Kipgyros met salade

Kipgyros in pitabroodjes met salade en Calvé knoflooksaus.

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 groene paprika
  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 6 pitabroodjes
  • 4 tomaten
  • 200 gram gemengde sla
  • 2 eetlepels gyroskruiden
  • 6 eetlepels Calvé Knoflook Saus
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 588
    • Eiwit 34.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 64.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 58.8g
    • Suikers 8.4g
    • Vezels 5.2g
    • Vet 21.7g
    • Verzadigd vet 2.8g
    • Onverzadigd vet 17.2g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.8g
    • Meervoudig onverzadigde 7.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 78mg
    • Natrium 714mg
    • Zout 1.78g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 21%
    • Kalium 25%
    • Vitamine C 64%
    • Vitamine A 47%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Schep de kipfiletreepjes om met de kruidenmix en 1 eetlepel olie.

  2. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olie. Bak de kipreepjes 2 minuten. Schep de ui en paprika erdoor en bak nog 5 minuten.

  3. Rooster intussen de pitabroodjes. Halveer de broodjes en vul ze met een beetje salade, partjes tomaat en de gyrosreepjes.

  4. Leg op elk bord 3 gyrosmaantjes en serveer met de knoflooksaus.