Karameltaart met pindakaas en zeezout

Maak vandaag deze verrukkelijke karameltaart met pindakaas en zeezout. met deze bijzondere karameltaart met de smaak van pindakaas en een snufje zeezout bak je wel een heel bijzondere taart. Maar pas op deze salted karameltaart met pindakaas is zo lekker je kunt er bijna niet van af blijven!

Porties

12

Bereidingstijd

30 min

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks, Theetijd

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 blik gezoete gecondenseerde melk à 397 g
  • 80 g koude boter
  • 20 g zelfrijzend bakmeel
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 klein ei, losgeklopt
  • 2 el koud water
  • 2 el bloem om uit te rollen
  • 125 g Calvé Pindakaas
  • ¼ tl zeezout
  • Extra nodig: bakpapier, vierkante lage vorm 23×23 cm, deegroller, bakparels of oude peulvruchten, aluminiumfolie
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    12

    • Energie 277
    • Eiwit 5.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 30.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 29.3g
    • Suikers 26.5g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 15.1g
    • Verzadigd vet 6.3g
    • Onverzadigd vet 8.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.4g
    • Meervoudig onverzadigde 0.4g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 39mg
    • Natrium 119mg
    • Zout 0.30g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 1%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  1. Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water. Breng het water aan de kook en laat ongeveer 3 uur zacht koken. Voeg regelmatig kokend water toe om te voorkomen dat het blikje niet meer onder water staat.

  2. Vet de rand van de vorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng het bakmeel met de basterdsuiker, de vanillesuiker en een mespunt zout.

  3. Voeg de boter en het ei toe en kneed met een koele hand tot een soepel deeg. Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe als het deeg te droog is.

  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed de bodem en de rand met het deeg. Snijd de overhangende randjes eraf. Prik de deegbodem met een vork op diverse plaatsen in. Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor tot 175°C. Leg een stuk bakpapier in de vorm en verdeel bakparels over de bodem. Bak de taartbodem ± 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Neem het bakpapier met de bakparels uit de vorm, dek de vorm af met aluminiumfolie en bak de bodem in nog 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Neem hem uit de oven en laat de bodem in de vorm op een rooster afkoelen.

  7. Maak het nog warme blik gecondenseerde melk open en schep de inhoud in een kom. Voeg de pindakaas en het zeezout toe en mix met de mixer met garde goed door elkaar. Schenk het karamelmengsel in de taart. Zet de vorm een paar maal stevig op het aanrecht zodat de luchtbelletjes ontsnappen. Laat de karamel bij kamertemperatuur afkoelen en opstijven. Snijd de taart in punten.