Italiaanse salade met Parmaham, champignons, zongedroogde tomaat en rucola

Heerlijk zomerse mediterraanse Italiaanse salade van rucola, Parmaham, champignon, zongedroogde tomaten, courgette en Calvé Saladmix Italiaanse kruiden. Erg lekker met een eenvoudige pasta en Gazpacho.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Eetmoment

Lunch, Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram verse gesneden champignons
  • 100 g rucola
  • 8 plakken parmaham
  • 200 g parmezaanse kaas
  • 8 gram Calvé Salad Mix Italiaanse Kruiden
  • Extra nodig: kookring of PVC-buis
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 319
    • Eiwit 29.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 14.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 9.4g
    • Suikers 8.6g
    • Vezels 4.8g
    • Vet 17.0g
    • Verzadigd vet 10.1g
    • Onverzadigd vet 5.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.2g
    • Meervoudig onverzadigde 1.4g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 50mg
    • Natrium 904mg
    • Zout 2.26g
    • Calcium 81%
    • Ijzer 39%
    • Kalium 19%
    • Vitamine C 58%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Maak de dressing volgens de aanwijzingen op de verpakking van de Calvé Saladmix Italiaanse kruiden. Snijd de zongedroogde tomaten in repen en snijd de basilicum fijn.

  2. Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed warm worden. Gril de courgetteplakjes 2 minuten.

  3. Meng in een kom de dressing met de zongedroogde tomaten, de basilicum en het uitgeperste teentje knoflook, en voeg de plakjes champignon en courgette hieraan toe. Laat dit 15 minuten staan. Haal de plakjes champignon en courgette uit de kom en bewaar de dressing.

  4. Pak de borden voor de Italiaanse salade en zet deze uit over het werkblad. Zet een kookring op een bord. Schik daarin als eerste een laagje rucola, vervolgens een laagje champignons, daarna een laagje courgetteplakjes, een plakje parmaham, wat Parmezaanse kaas en sluit de toren af met een plakje Parmaham. Verwijder de kookring voorzichtig.

  5. Giet voor het serveren nog wat dressing over elk torentje.