IJskoffie met pindakaas

Deze ijskoffie met pindakaas kan iedereen maken en je serveert een lekker koud tussendoortje. De pindakaas geeft de ijskoffie een heerlijke smaak. Met dit recept maak je er een bijzondere ijskoffie van. Een heerlijk koud drankje voor op een warme zomerse dag.

Porties

2

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 dadels
  • 50 ml slagroom (of slagroom uit een spuitbus)
  • 3 el Calvé Pindakaas
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 75 ml halfvolle melk
  • 200 ml vers gezette koude espressokoffie
  • kaneelpoeder
  • Extra nodig: mixer met garde(s), staafmixer of blender
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 543
    • Eiwit 10.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 50.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 46.3g
    • Suikers 36.1g
    • Vezels 3.8g
    • Vet 34.5g
    • Verzadigd vet 15.5g
    • Onverzadigd vet 17.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.9g
    • Meervoudig onverzadigde 0.6g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 63mg
    • Natrium 174mg
    • Zout 0.44g
    • Calcium 18%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 15%
    • Vitamine C 12%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

  1. Snijd de dadels in stukjes en klop de slagroom stijf.

  2. Doe de met dadels de pindakaas, het ijs, de melk en de koffie in een hoge kom of in de kom van de blender. Mix alles op hoog toerental tot een schuimig mengsel.

  3. Schenk de koffie in glazen en schep er de slagroom op. Bestuif met kaneelpoeder en serveer met dikke rietjes en een lepel.