Homemade vleessalade

Een lekkere zelfgemaakte vleessalade.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

 

 

Ingrediënten

  • 1 augurk (op azijn)
  • 1,5 eetlepel Calvé Mayonaise
  • peper en zout
  • 50 gram sperziebonen
  • 50 gram radijzen
  • 3 lente-uien
  • 2 plakjes gekookte ham (dik)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 48
    • Eiwit 0.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 2.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 1.6g
    • Suikers 1.1g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 4.2g
    • Verzadigd vet 0.4g
    • Onverzadigd vet 3.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.0g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 4mg
    • Natrium 157mg
    • Zout 0.39g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  • Snijd de uiteinden van de boontjes, snijd ze in stukjes en blancheer ze kort in kokend water. Laat schrikken onder koud water, laat goed uitlekken en laat afkoelen.

  • Verwijder het vet van de ham en snijd daarna in kleine blokjes. Snipper de augurk fijn en snijd de lente-uitjes in ringen. Maak de radijsjes schoon, spoel goed en snijd in fijne staafjes.

  • Meng alle ingrediënten met de mayonaise tot een romige vleessalade. Kruid met peper en zout.