Homemade vleessalade

Een lekkere zelfgemaakte vleessalade.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 augurk (op azijn)
  • 1,5 eetlepel Calvé Mayonaise
  • peper en zout
  • 50 gram sperziebonen
  • 50 gram radijzen
  • 3 lente-uien
  • 2 plakjes gekookte ham (dik)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 62
    • Eiwit 2.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 3.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 2.0g
    • Suikers 1.0g
    • Vezels 1.0g
    • Vet 4.8g
    • Verzadigd vet 0.5g
    • Onverzadigd vet 4.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.2g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 10mg
    • Natrium 266mg
    • Zout 0.66g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 11%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteinden van de boontjes, snijd ze in stukjes en blancheer ze kort in kokend water. Laat schrikken onder koud water, laat goed uitlekken en laat afkoelen.

  2. Verwijder het vet van de ham en snijd daarna in kleine blokjes. Snipper de augurk fijn en snijd de lente-uitjes in ringen. Maak de radijsjes schoon, spoel goed en snijd in fijne staafjes.

  3. Meng alle ingrediënten met de mayonaise tot een romige vleessalade. Kruid met peper en zout.