Havermout met appel en pindakaas

Deze heerlijke havermout met appel en pindakaas staat in 15 minuten op tafel. Met een lekkere havermoutpap begin je de dag goed. Hiermee zet je een goed ontbijt op tafel om je motor weer helemaal op te starten!

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Ontbijt

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 2 appels
  • 160 g havermout
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 el rozijnen
  • 4 el Calvé Pindakaas
  • 4 el ongezouten pinda's, grof gehakt
  • kaneelpoeder
  • 100 g blauwe bessen (diepvries en ontdooid of vers)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 500
    • Eiwit 18.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 64.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 53.8g
    • Suikers 25.5g
    • Vezels 11.0g
    • Vet 20.9g
    • Verzadigd vet 3.9g
    • Onverzadigd vet 15.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 6.0g
    • Meervoudig onverzadigde 2.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 6mg
    • Natrium 82mg
    • Zout 0.21g
    • Calcium 17%
    • Ijzer 15%
    • Kalium 19%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes.

  2. Breng de havermout met de appel, de rozijnen de melk en 500 ml water aan de kook. Laat de havermout op een laag vuur 1 minuut doorkoken. Dek de pan af en laat 2-3 minuten rusten.

  3. Verdeel de havermout over 4 kommen. Schep er de pindakaas op. Bestuif met een beetje kaneelpoeder en garneer met de blauwe bessen en gehakte pinda’s.