Hartige geitenkaas taartjes met gegrilde groenten

Heerlijke hartige geitenkaas taartjes met gegrilde groente uit de oven. Pak uit met dit geweldig lekkere vegetarische gerecht. Vlees laten staan is nog nooit zo makkelijk geweest met dit recept. Extra lekker door de heerlijke Calvé dressing Honing Mosterd.

Porties

4

Bereidingstijd

35 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 0.25 aubergine
  • 0.25 courgette
  • 1 gele paprika (klein)
  • 2 tl vloeibare margarine
  • 12 cherrytomaatjes
  • 0.5 tl tijm
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 4 filodeeg vellen
  • 2 el Calvé Dressing Honing Mosterd
  • Extra nodig: bakpapier
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 444
    • Eiwit 13.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 28.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 25.7g
    • Suikers 5.0g
    • Vezels 2.5g
    • Vet 31.2g
    • Verzadigd vet 12.0g
    • Onverzadigd vet 17.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 13.3g
    • Meervoudig onverzadigde 3.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 24mg
    • Natrium 355mg
    • Zout 0.89g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 15%
    • Kalium 10%
    • Vitamine C 120%
    • Vitamine A 12%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in 4 plakjes en halveer deze. Snijd de courgette in 8 plakjes en de paprika in 12 repen. Bestrijk de groenten met een beetje vloeibare margarine.

  2. Verhit een grillpan of grill en grill de groenten (in porties) 5 min. geregeld keren. Bestrooi ze met wat peper en zout. En laat ze op een bord afkoelen of gebruik de groenten warm.

  3. Verkruimel de geitenkaas.

  4. Leg de tomaatjes in een klein ovenschaaltje en meng ze met 1 tl vloeibare margarine en de tijm. Laat ze onderin de hete oven in ca. 15 min. gaar worden. Laten afkoelen.

  5. Knip de filovellen in vieren. Bestrijk de velletjes dun met vloeibare margarine en bestrooi ze met een beetje peper. Leg er telkens vier op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat van de oven. Bak de “taartbodems” boven in de oven, in ca. 5 minuten lichtbruin en knapperig. (Blijf er even bij want het deeg kan heel snel bruin worden.) Verdeel de geitenkaas erover maar houd een halve cm van de randen vrij.

  6. Zet de geitenkaastaartjes op 4 borden. Verdeel de groenten en tomaatjes over de geitenkaas op de taartjes. Bedruppel ze vlak voor het eten met de dressing.

Wijnsuggesties: Schenk bij het voor- en tussengerecht een gekoelde, fris fruitige, droge witte wijn, bijv. Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland.

Drankje zonder alcohol: Schenk een mix van half appelsap/half bruisend bronwater.