Hartige gebakjes met gegrilde groenten en grote garnalen

Heerlijke gebakjes in de vorm van een hart, samen met gegrilde groenten en grote garnalen. Alle dagen even verrukkelijk, maar op Valentijnsdag natuurlijk extra lekker.

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

20 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 240 g croissantdeeg (1 klein blikje)
  • 1 rode paprika (klein)
  • 1 courgette (klein)
  • 2 uien (klein)
  • 200 g rauwe gepelde gamba's (vers of diepvries)
  • 1 el vloeibare margarine
  • 25 g rucola
  • 2 el Calvé Dressing Caesar
  • Extra nodig: met bakpapier beklede bakplaat
  • Portie grootte 2

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 649
    • Eiwit 26.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 63.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 57.4g
    • Suikers 19.1g
    • Vezels 5.6g
    • Vet 32.0g
    • Verzadigd vet 11.8g
    • Onverzadigd vet 9.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.5g
    • Meervoudig onverzadigde 2.1g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 132mg
    • Natrium 1726mg
    • Zout 4.31g
    • Calcium 14%
    • Ijzer 9%
    • Kalium 19%
    • Vitamine C 155%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem het deeg uit het blik en rol het niet af. Halveer de rol croissantdeeg. Zet de stukken deeg een stukje van elkaar af op het aanrecht en rol ze uit tot plakken van ca. 18 cm. Snijd ze aan de bovenkant een stukje in en vorm er 2 harten van.

  2. Leg de harten op de bakplaat. Snijd de paprika in 6 stukken en de courgette in 12 plakken. Pel de uitjes en ze snijd ze in plakken. Bestrijk de groenten en de garnalen dun met vloeibare margarine.

  3. Bak de croissantharten in de hete oven in ca. 20 minuten gaar. Tussentijds omkeren. Grill de groenten om en om 10 minuten in een grillpan of op de grillplaat. Houd ze afgedekt even warm en grill vervolgens de grote garnalen om en om ca. 3 minuten.

  4. Leg de croissantharten op 2 grote borden. Beleg ze met de rucola, gegrilde groenten en grote garnalen. Bestrooi met wat peper en zout. Druppel de Calvé dressing Caesar erover.