Hartige flensjes met groenten, gerookte kip en Kerrie Ananassaus

Flensjes met groenten, gerookte kip en Calvé Kerrie ananassaus, wat een heerlijke afwisseling na al die gerechten met alleen maar vlees. En wat een feest om het in een gourmetpannetje klaar te maken.

Voorbereidingstijd

10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 75 g bloem
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 el vloeibare margarine
  • 100 g roerbakgroenten (fijn gesneden)
  • 100 g gerookte kipreepjes
  • 2 el Calvé Kerrie-Ananas Saus
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 210
    • Eiwit 14.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 18.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 15.8g
    • Suikers 4.9g
    • Vezels 3.1g
    • Vet 8.9g
    • Verzadigd vet 1.9g
    • Onverzadigd vet 5.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.7g
    • Meervoudig onverzadigde 1.4g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 67mg
    • Natrium 128mg
    • Zout 0.32g
    • Calcium 9%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C 1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Roer van de bloem met de melk, het ei en een snufje zout een beslag zonder klontjes.

  2. Gourmetten: Verhit een beetje vloeibare margarine in twee gourmetpannetjes.

  3. Schep in het ene pannetje een lepeltje flensjesbeslag en bak het flensje aan beide kanten licht bruin.

  4. Schep in het andere pannetje wat groenten en bak ze een paar minuutjes. Zo nu en dan omscheppen. Voeg anderhalve eetlepel gerookte kipreepjes toe en bak ze even mee.

  5. Laat het flensje op een bord glijden, verdeel de groenten met kip erover en schep er een lepeltje Calvé Kerrie Ananassaus over.