Hamburger op de BBQ

Zelf hamburgers maken voor op je BBQ is makkelijker dan je denkt! Marineer je burgers met de smokey BBQ saus voor een echt Amerikaanse burger.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram gehakt
  • 0,5 theelepel zout (optioneel)
  • 0,25 theelepel peper
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 15 g paneermeel
  • 100 ml Calvé American Smokey BBQ
  • 2 tomaten
  • 3 augurken, gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 kleine romaine sla
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 422
    • Eiwit 26.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 38.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 32.5g
    • Suikers 9.1g
    • Vezels 5.7g
    • Vet 19.0g
    • Verzadigd vet 7.6g
    • Onverzadigd vet 9.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.8g
    • Meervoudig onverzadigde 1.5g
    • Trans vet 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 1095mg
    • Zout 2.74g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 28%
    • Kalium 25%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A 166%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Mix het vlees met de ui, zout, peper en 40 ml Calvé American smokey BBQ saus. Voeg het paneermeel toe en meng goed, vorm van het mengsel 4 hamburgers.

  2. Bak de hamburgers op de BBQ of grill voor ongeveer 10 minuten.

  3. Verwarm de gesneden broodjes op de BBQ of grill. Verdeel de plakjes tomaat, augurk, ui en sla over de broodjes. Leg de hamburgers hierop en serveer met de rest van de Calvé American smokey BBQ saus.

Serveersuggestie: lekker met gebakken aardappels.