Hamburger op de BBQ

Zelf hamburgers maken voor op je BBQ is makkelijker dan je denkt! Marineer je burgers met BBQ saus voor een echt Amerikaanse burger.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 400 g gehakt
  • 0,5 tl zout (optioneel)
  • 0,25 tl peper
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 15 g paneermeel
  • 100 ml Calvé Barbeque Saus
  • 2 tomaten
  • 3 augurken, gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 kleine romaine sla
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 444
    • Eiwit 26.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 42.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 37.0g
    • Suikers 13.1g
    • Vezels 5.8g
    • Vet 19.2g
    • Verzadigd vet 7.6g
    • Onverzadigd vet 9.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.7g
    • Meervoudig onverzadigde 1.6g
    • Trans vet 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 1204mg
    • Zout 3.01g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 28%
    • Kalium 26%
    • Vitamine C 42%
    • Vitamine A 166%

Bereidingswijze

  • Mix het vlees met de ui, zout, peper en 40 ml Calvé Barbecue saus. Voeg het paneermeel toe en meng goed, vorm van het mengsel 4 hamburgers.

  • Bak de hamburgers op deBBQ of grill voor ongeveer 10 minuten.

  • Verwarm de gesneden broodjes op de BBQ of grill. Verdeel de plakjes tomaat, augurk, ui en sla over de broodjes. Leg de hamburgers> hierop en serveer met de rest van de Calvé Barbecue saus.

Serveersuggestie: lekker met gebakken aardappels.