Hamburger op de BBQ

Zelf hamburgers maken voor op je BBQ is makkelijker dan je denkt! Marineer je burgers met BBQ saus voor een echt Amerikaanse burger.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 400 g gehakt
  • 0,5 tl zout (optioneel)
  • 0,25 tl peper
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 15 g paneermeel
  • 100 ml Calvé Barbeque Saus
  • 2 tomaten
  • 3 augurken, gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 kleine romaine sla
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 443
    • Eiwit 26.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 42.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 37.0g
    • Suikers 12.9g
    • Vezels 5.9g
    • Vet 19.1g
    • Verzadigd vet 7.6g
    • Onverzadigd vet 9.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.8g
    • Meervoudig onverzadigde 1.5g
    • Trans vet 0.5g
    • Cholesterol 53mg
    • Natrium 1239mg
    • Zout 3.10g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 28%
    • Kalium 25%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A 166%

Bereidingswijze

  1. Mix het vlees met de ui, zout, peper en 40 ml Calvé Barbecue saus. Voeg het paneermeel toe en meng goed, vorm van het mengsel 4 hamburgers.

  2. Bak de hamburgers op deBBQ of grill voor ongeveer 10 minuten.

  3. Verwarm de gesneden broodjes op de BBQ of grill. Verdeel de plakjes tomaat, augurk, ui en sla over de broodjes. Leg de hamburgers> hierop en serveer met de rest van de Calvé Barbecue saus.

Serveersuggestie: lekker met gebakken aardappels.