Guacamole

Guacamole met pit. Met een heerlijke tomatensalsa door de Calvé Licht & Romig. Serveer deze verrukkelijke guacamole met tortillachips.

Porties

2

Bereidingstijd

12 min

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 1 tl sesamzaad
  • 1/4 rode peper
  • 1 tomaat
  • 0.5 rode ui
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen (klein)
  • 0.5 tl suiker
  • 1 avocado
  • 2 el Calvé Licht & Romig
  • 80 g tortilla chips
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 426
    • Eiwit 5.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 42.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 35.1g
    • Suikers 7.3g
    • Vezels 7.7g
    • Vet 27.9g
    • Verzadigd vet 3.3g
    • Onverzadigd vet 22.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 12.9g
    • Meervoudig onverzadigde 6.1g
    • Trans vet 0.4g
    • Cholesterol 5mg
    • Natrium 223mg
    • Zout 0.56g
    • Calcium 8%
    • Ijzer 8%
    • Kalium 18%
    • Vitamine C 76%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan 2 min. op een hoog vuur. Op een bord laten afkoelen.

  • Hak de rode peper heel fijn. Halveer de tomaat, schep de pitjes eruit en snijd de tomaat in stukjes. Snijd het uitje in zeer dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Meng de tomaat, ui en koriander in een schaaltje. Voeg naar smaak rode peper toe (hoe meer hoe heter). Halveer het limoentje. Snijd een helft in 3 partjes. Knijp de andere helft van de limoen uit boven het tomaat-uienmengsel. Voeg de suiker, het sesamzaad en peper en zout naar smaak toe.

  • Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn of pureer het. Knijp er een partje limoen boven uit. Klop de Calvé Licht & Romig erdoor. En voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  • Vul een groot breed glas met de guacamole schep de tomatensalsa erop. Zet het glas op een groot bord. Steek er 2 lepels in en leg de tortillachips op het bord om het glas.

Wijnsuggesties: Schenk bij de avocadocrème met tomatensalsa een gekoelde, niet al te droge bruisende rosé, bijvoorbeeld een Cava uit Spanje.

Drankje zonder alcohol: Schenk bij het voorgerecht appel-cranberriesap.