Guacamole

Guacamole met pit. Met een heerlijke tomatensalsa door de Calvé Licht & Romig. Serveer deze verrukkelijke guacamole met tortillachips.

Porties

2

Bereidingstijd

12 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 tl sesamzaad
  • 1/4 rode peper
  • 1 tomaat
  • 0.5 rode ui
  • 2 takjes koriander
  • 1 limoen (klein)
  • 0.5 tl suiker
  • 1 avocado
  • 2 el Calvé Licht & Romig
  • 80 g tortilla chips
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    2

    • Energie 433
    • Eiwit 6.0g
    • Koolhydraten incl. vezel 42.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 34.4g
    • Suikers 7.4g
    • Vezels 7.7g
    • Vet 29.0g
    • Verzadigd vet 3.3g
    • Onverzadigd vet 23.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 13.4g
    • Meervoudig onverzadigde 6.3g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 5mg
    • Natrium 260mg
    • Zout 0.65g
    • Calcium 11%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 18%
    • Vitamine C 76%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan 2 min. op een hoog vuur. Op een bord laten afkoelen.

  2. Hak de rode peper heel fijn. Halveer de tomaat, schep de pitjes eruit en snijd de tomaat in stukjes. Snijd het uitje in zeer dunne reepjes. Hak de koriander fijn. Meng de tomaat, ui en koriander in een schaaltje. Voeg naar smaak rode peper toe (hoe meer hoe heter). Halveer het limoentje. Snijd een helft in 3 partjes. Knijp de andere helft van de limoen uit boven het tomaat-uienmengsel. Voeg de suiker, het sesamzaad en peper en zout naar smaak toe.

  3. Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn of pureer het. Knijp er een partje limoen boven uit. Klop de Calvé Licht & Romig erdoor. En voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  4. Vul een groot breed glas met de guacamole schep de tomatensalsa erop. Zet het glas op een groot bord. Steek er 2 lepels in en leg de tortillachips op het bord om het glas.

Wijnsuggesties: Schenk bij de avocadocrème met tomatensalsa een gekoelde, niet al te droge bruisende rosé, bijvoorbeeld een Cava uit Spanje.

Drankje zonder alcohol: Schenk bij het voorgerecht appel-cranberriesap.