Groene asperges en shiitake met spicy sambasaus

Heerlijke groene asperges en shiitakes met Calvé spicy sambasaus. Erg lekker als gourmetrecept, kijk snel verder op deze site voor nog meer heerlijke gourmetrecepten.

Porties

4

Bereidingstijd

10 min

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g mini groene asperges
  • 100 g shiitakes
  • 8 takjes koriander
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 el Calvé Samba Saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 126
    • Eiwit 1.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 7.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 5.7g
    • Suikers 3.7g
    • Vezels 1.5g
    • Vet 10.5g
    • Verzadigd vet 1.0g
    • Onverzadigd vet 9.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.1g
    • Meervoudig onverzadigde 2.0g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 5mg
    • Natrium 129mg
    • Zout 0.32g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

  • Pel, halveer en snijd de ui in smalle reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de asperges. Snijd de shiitakes in vieren. Hak de koriander grof.

  • Gourmetten: Verhit een beetje vloeibare margarine in een gourmetpannetje. Leg er wat asperges, shiitake, reepjes ui en een mespunt knoflook in en bak een paar minuten. Strooi er wat peper, zout en koriander over.

  • Schep de groenten op je bord en schep er een lepeltje Calvé Sambasaus naast.