Groene asperges en shiitake met Cocktailsaus

Heerlijke groene asperges en shiitakes met Calvé Cocktailsaus. Erg lekker als gourmetrecept, kijk snel verder op deze site voor nog meer heerlijke gourmetrecepten.

Voorbereidingstijd

10 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g mini groene asperges
  • 100 g shiitakes
  • 8 takjes koriander
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 el Calvé Whisky Cocktail Saus
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 126
    • Eiwit 1.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 6.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 4.9g
    • Suikers 2.7g
    • Vezels 1.5g
    • Vet 10.9g
    • Verzadigd vet 1.0g
    • Onverzadigd vet 9.5g
    • Enkelvoudig onverzadigde 3.4g
    • Meervoudig onverzadigde 1.8g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 5mg
    • Natrium 102mg
    • Zout 0.25g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 3%
    • Kalium 5%
    • Vitamine C 17%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Pel, halveer en snijd de ui in smalle reepjes. Pel en hak de knoflook fijn. Halveer de asperges. Snijd de shiitakes in vieren. Hak de koriander grof.

  2. Gourmetten: Verhit een beetje vloeibare margarine in een gourmetpannetje. Leg er wat asperges, shiitake, reepjes ui en een mespunt knoflook in en bak een paar minuten. Strooi er wat peper, zout en koriander over.

  3. Schep de groenten op je bord en schep er een lepeltje Calvé Cocktailsaus naast.