Gourmet crostini met cantharellen en Knoflooksaus

Heerlijke crostini met cantharellen en Calvé Knoflooksaus. Erg lekker voor bij de gourmet, tafelgrill of barbecue. Een crostini is een dungesneden stukje broodje en heeft een uitgesproken topping en wordt samen met olijfolie en kruiden aan beide kanten gebakken.

Voorbereidingstijd

5 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 200 g cantharellen
  • 0.5 ciabatta brood
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes verse tijm
  • 4 el Calvé Knoflooksaus
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 189
    • Eiwit 3.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 19.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 17.0g
    • Suikers 1.9g
    • Vezels 2.1g
    • Vet 11.0g
    • Verzadigd vet 1.3g
    • Onverzadigd vet 8.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 4mg
    • Natrium 256mg
    • Zout 0.64g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 7%
    • Vitamine C 19%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Maak de cantharellen schoon en snijd ze klein. Snijd het brood in 8 sneetjes.

  2. Gourmetten: Bedruppel 2 sneetjes ciabatta met olijfolie en rooster onder de gourmetplaat aan beide kanten bruin.

  3. Verhit een klein beetje olie in een gourmetpannetje en bak hierin 2 eetlepels cantharellen met een paar tijmblaadjes (lostrekken van de takjes), gemalen peper en wat zout.

  4. Leg de sneetjes brood op een mooi bordje, schep er een lepeltje Calvé Knoflook op en verdeel de cantharellen erover. Schep er nog een lepeltje saus naast.