Ingrediënten
- 200 g bloem
- 2 tl speculaaskruiden
- 100 g witte basterdsuiker
- 150 g koude boter
- 2 eieren
- 100 g amandelspijs
- 25 g kruidnoten
- 50 g Calvé Pindakaas
- 1.5 el amandelsnippers (bakproducten)
- 2- 3 rode bigarreaux (gekonfijte kersen, bakproducten), in stukjes
- Extra nodig: stukje stevig karton, huishoudfolie, plastic zakje, deegroller, bakplaat bekleed met bakpapier, taartrooster
Bereidingswijze
-
Teken een kleine mijter (± 7 cm hoog en 4½ cm breed) op het stukje karton en knip het uit. Meng de bloem met de speculaaskruiden, de suiker en een snufje zout door elkaar. Snijd de boter in stukjes en meng ze door de bloem. Klop 1 ei los en voeg de helft toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak het in huishoudfolie en laat het deeg 15 minuten op een koele plaats rusten.
-
Maak intussen de vulling. Doe de kruidnoten in het plastic zakje en rol de kruidnoten met een deegroller tot kruim. Meng de kruidnoten met het amandelspijs, de pindakaas en het andere ei. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
-
Verdeel het deeg in 2 porties en rol het uit. Snijd met behulp van het uitgeknipte mijtertje mijtertjes uit de deegplakken. Kneed de restjes met koele hand door elkaar en steek hier ook nog mijtertjes uit. Verdeel over de helft van de mijtertjes een beetje van het pindakaasmengsel, laat de randjes vrij en maak de randjes vochtig met een beetje koud water.
-
Rol of druk de onbelegde stukjes deeg een heel klein beetje uit zodat het over de vulling past en leg het over de vulling heen. Druk de randen voorzichtig met de tanden van een vork aan. Leg de gevulde mijterkoeken om de met bakpapier beklede bakplaat.
-
Maak met de amandelsnippers en een stukje bigarreaux kruisjes met een juweel in het midden op de mijtertjes. Bestrijk de gevulde mijterkoeken met losgeklopt ei. Bak ze in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten bruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen.