Ingrediënten
- 1 bosui
- 1.5 el sesamzaad
- 25 g verse gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 1 el sojasaus
- 0.5 el sesamolie
- 200 g kogelbiefstuk
- 0.25 komkommer
- 1 sla
- 0.5 el vloeibare margarine
- 2 el Calvé Samba Saus
Bereidingswijze
-
Hak het bosuitje fijn. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
-
Schil en rasp de gember boven een schaal. Pel en pers de knoflook fijn boven de gember in de schaal. Roer er 1 eetlepel fijngehakte bosui, de sojasaus, de sesamolie, de helft van het sesamzaad en wat (grof gemalen) peper door.
-
Snijd de biefstuk in 12 dunne plakjes, leg ze in de marinade en laat ze een uurtje trekken.
-
Schil en snijd de komkommer in smalle reepjes. Snijd de sla in reepjes en meng ze met de komkommer en de rest van de bosui en sesamzaad.
-
Gourmetten: Verhit een beetje vloeibare margarine in een gourmetpannetje. Bak hierin 3 plakjes biefstuk een voor een, om en om bruin.
-
Leg een pluk van de salade op je bord, leg de plakjes biefstuk erop en druppel er wat Calvé Samba saus over.