Gemarineerde Koreaanse biefstuk met Sambasaus

Heerlijke gemarineerde Koreaanse biefstuk met Sambasaus. Maak zelf gourmetgerechten. Niet alleen goedkoper, leuker maar ook nog eens erg eenvoudig en heel lekker. Kijk op deze site voor de vele andere gourmetrecepten.

Voorbereidingstijd

5 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 bosui
  • 1.5 el sesamzaad
  • 25 g verse gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el sojasaus
  • 0.5 el sesamolie
  • 200 g kogelbiefstuk
  • 0.25 komkommer
  • 1 sla
  • 0.5 el vloeibare margarine
  • 2 el Calvé Samba Saus
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 185
    • Eiwit 12.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 4.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 3.6g
    • Suikers 2.0g
    • Vezels 0.9g
    • Vet 13.1g
    • Verzadigd vet 3.1g
    • Onverzadigd vet 8.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.7g
    • Meervoudig onverzadigde 2.3g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 38mg
    • Natrium 309mg
    • Zout 0.77g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Hak het bosuitje fijn. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

  2. Schil en rasp de gember boven een schaal. Pel en pers de knoflook fijn boven de gember in de schaal. Roer er 1 eetlepel fijngehakte bosui, de sojasaus, de sesamolie, de helft van het sesamzaad en wat (grof gemalen) peper door.

  3. Snijd de biefstuk in 12 dunne plakjes, leg ze in de marinade en laat ze een uurtje trekken.

  4. Schil en snijd de komkommer in smalle reepjes. Snijd de sla in reepjes en meng ze met de komkommer en de rest van de bosui en sesamzaad.

  5. Gourmetten: Verhit een beetje vloeibare margarine in een gourmetpannetje. Bak hierin 3 plakjes biefstuk een voor een, om en om bruin.

  6. Leg een pluk van de salade op je bord, leg de plakjes biefstuk erop en druppel er wat Calvé Samba saus over.