Gemarineerde kip op de BBQ

Maak een lekkere marinade voor je kip en grill ze op je BBQ. Zo krijg de echte Amerikaanse <i>smokey</i> barbecue kippenpoten! Met dit makkelijke en snelle recept zal je je gasten verbazen.

Porties

4

Bereidingstijd

50 min

Eetmoment

Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 8 kippenpoten (700 gr)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml Calvé Hot BBQ Chili saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 788
    • Eiwit 60.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 1.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 1.6g
    • Suikers 0.3g
    • Vezels 0.0g
    • Vet 58.3g
    • Verzadigd vet 15.9g
    • Onverzadigd vet 36.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 24.2g
    • Meervoudig onverzadigde 12.3g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 340mg
    • Natrium 907mg
    • Zout 2.27g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 14%
    • Kalium 22%
    • Vitamine C 2%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Kook de kippenpoten in 1,5 liter water met knoflook en het bouillonblokje voor 30 minuten. Laat ze daarna afkoelen.

  2. Grill de kippenpoten 8 minuten op de BBQ of grill, draai ze na 5 minuten om.

  3. Marineer de kippenpoten met Calvé American Smokey BBQ, met een kwast of lepel en leg ze terug op de barbecue of grill voor 2 minuten.

Serveersuggestie: lekker met gegrilde tomaten, groente, citroenpartjes en gehakte peterselie.