Gemarineerde kip op de BBQ

Maak een lekkere marinade voor je kip en grill ze op je BBQ. Zo krijg de echte Amerikaanse barbecue kippenpoten!

Porties

4

Bereidingstijd

50 min

Eetmoment

Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 8 kippenpoten, 700 g
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml Calvé Barbeque Saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 2215
    • Eiwit 168.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 7.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 7.2g
    • Suikers 4.1g
    • Vezels 0.2g
    • Vet 163.2g
    • Verzadigd vet 44.6g
    • Onverzadigd vet 101.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 67.6g
    • Meervoudig onverzadigde 34.3g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 951mg
    • Natrium 1603mg
    • Zout 4.00g
    • Calcium 10%
    • Ijzer 40%
    • Kalium 60%
    • Vitamine C 4%
    • Vitamine A 19%

Bereidingswijze

  1. Kook de kippenpoten in 1,5 liter water met knoflook en het bouillonblokje voor 30 minuten. Laat ze daarna afkoelen.

  2. Grill de kippenpoten 8 minuten op de BBQ of grill, draai ze na 5 minuten om.

  3. Marineer de kippenpoten met Calvé barbecue saus, met een kwast of lepel en leg ze terug op de barbecue ofgrillvoor 2 minuten.

Serveersuggestie: lekker met gegrilde tomaten, groente, citroenpartjes en gehakte peterselie.