Gegrilde kipfilet met bbq-salade

Een lekere en verfrissende salade met kipfilet, bruine bonen en Calvé barbecuesaus.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 kipfilets à 150 gram
  • 3 tomaten
  • 1 stokbrood
  • 1 ui (fijngesneden)
  • maïs in blik (200 gram, uitgelekt)
  • 1 pot bruine bonen (360 gram, afgespoeld en uitgelekt)
  • zout en peper
  • 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels Calvé barbecuesaus
  • 1 kleine komkommer (in halve maantjes)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 552
    • Eiwit 22.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 101.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 83.5g
    • Suikers 11.9g
    • Vezels 18.2g
    • Vet 11.0g
    • Verzadigd vet 1.7g
    • Onverzadigd vet 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.5g
    • Meervoudig onverzadigde 1.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 1mg
    • Natrium 1050mg
    • Zout 2.63g
    • Calcium 6%
    • Ijzer 20%
    • Kalium 16%
    • Vitamine C 37%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Besmeer de kipfilets met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in ca. 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

  2. Doe intussen de tomaat, komkommer, ui, mais en bonen in een schaal. Schep er de barbecuesaus en peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Serveer de gegrilde kipfilet met de bbq-salade en het stokbrood.