Gegrilde kipfilet met bbq salade

Maak deze gegrilde kipfilet met bbq salade en zet een lekkere en verfrissende salade met kipfilet, bonen en barbecuesaus op tafel.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets à 150 g
  • 3 tomaten
  • 1 stokbrood
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 blikje maïs à 200 g
  • 1 pot bruine bonen à 360 g, afgespoeld en uitgelekt
  • peper
  • 15 g peterselie, grof gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Calvé Barbeque Saus
  • 1 kleine komkommer, in halve plakjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 557
    • Eiwit 49.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 67.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 57.3g
    • Suikers 9.9g
    • Vezels 9.8g
    • Vet 12.2g
    • Verzadigd vet 2.3g
    • Onverzadigd vet 8.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 6.1g
    • Meervoudig onverzadigde 1.9g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 105mg
    • Natrium 652mg
    • Zout 1.63g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 22%
    • Kalium 29%
    • Vitamine C 35%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

  1. Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de kipfilets met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Gril de kipfilets in ± 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

  2. Doe intussen de tomaat, komkommer, ui, mais en bonen in een schaal. Schep er de barbecuesaus en peterselie door. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.

  3. Serveer de gegrilde kipfilet met de bbq-salade en het stokbrood.