Gegrilde kipfilet met bbq salade

Maak deze gegrilde kipfilet met bbq salade en zet een lekkere en verfrissende salade met kipfilet, bonen en barbecuesaus op tafel.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Avondmaal

 

 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets à 150 g
  • 3 tomaten
  • 1 stokbrood
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 blikje maïs à 200 g
  • 1 pot bruine bonen à 360 g, afgespoeld en uitgelekt
  • peper
  • 15 g peterselie, grof gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Calvé Barbeque Saus
  • 1 kleine komkommer, in halve plakjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 545
    • Eiwit 49.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 64.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 54.5g
    • Suikers 11.1g
    • Vezels 9.8g
    • Vet 12.6g
    • Verzadigd vet 2.5g
    • Onverzadigd vet 7.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 6.1g
    • Meervoudig onverzadigde 1.7g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 105mg
    • Natrium 709mg
    • Zout 1.77g
    • Calcium 7%
    • Ijzer 23%
    • Kalium 28%
    • Vitamine C 35%
    • Vitamine A 8%

Bereidingswijze

  • Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk de kipfilets met de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Gril de kipfilets in ± 12 minuten aan beide kanten bruin en gaar.

  • Doe intussen de tomaat, komkommer, ui, mais en bonen in een schaal. Schep er de barbecuesaus en peterselie door. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.

  • Serveer de gegrilde kipfilet met de bbq-salade en het stokbrood.