Gegrilde kip sandwich van de BBQ

Een lekkere en verrassende sandwich met kip, kaas, ui en Calvé barbecuesaus van de barbecue.

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 8 plakjes jonge kaas
  • 8 plakjes zuurdesembrood
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 lente-uien in ringen gesneden
  • Blue Band margarine
  • 4 eetlepels Calvé Barbeque Saus
  • 400 gram kippendijfilet
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 518
    • Eiwit 35.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 51.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 48.9g
    • Suikers 6.1g
    • Vezels 2.9g
    • Vet 18.7g
    • Verzadigd vet 9.3g
    • Onverzadigd vet 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.0g
    • Meervoudig onverzadigde 2.0g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 854mg
    • Zout 2.13g
    • Calcium 36%
    • Ijzer 23%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de kip in fijne repen. Pel de rode ui en snipper deze fijn. Bak de kip met de rode ui in 1 eetlepel margarine en 1 eetlepel olijfolie en roerbak tot de kip gaar is. Voeg de barbecuesaus en de lente-ui toe. Kruid met peper en zout.

  2. Bestrijk telkens één kant van de 8 sneetjes brood met margarine. Leg een plakje kaas op de niet-beboterde kant en een flinke lepel gebakken kip. Leg er een sneetje kaas op en dek af met een tweede sneetje brood, met de beboterde kant naar boven. Maak zo 4 sandwiches.

  3. Gril de sandwiches op de barbecue ca. 3 minuten, tot de kaas mooi begint te smelten.