Gegrilde kip sandwich van de BBQ

Een lekkere en verrassende sandwich met kip, kaas, ui en Calvé barbecuesaus van de barbecue.

Porties

4

Bereidingstijd

45 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 8 plakjes jonge kaas
  • 8 plakjes zuurdesembrood
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 lente-uien in ringen gesneden
  • Blue Band margarine
  • 4 eetlepels Calvé Barbeque Saus
  • 400 gram kippendijfilet
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 518
    • Eiwit 35.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 51.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 48.9g
    • Suikers 6.1g
    • Vezels 2.9g
    • Vet 18.7g
    • Verzadigd vet 9.3g
    • Onverzadigd vet 7.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.0g
    • Meervoudig onverzadigde 2.0g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 126mg
    • Natrium 854mg
    • Zout 2.13g
    • Calcium 36%
    • Ijzer 23%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in fijne repen. Pel de rode ui en snipper deze fijn. Bak de kip met de rode ui in 1 eetlepel margarine en 1 eetlepel olijfolie en roerbak tot de kip gaar is. Voeg de barbecuesaus en de lente-ui toe. Kruid met peper en zout.

  2. Bestrijk telkens één kant van de 8 sneetjes brood met margarine. Leg een plakje kaas op de niet-beboterde kant en een flinke lepel gebakken kip. Leg er een sneetje kaas op en dek af met een tweede sneetje brood, met de beboterde kant naar boven. Maak zo 4 sandwiches.

  3. Gril de sandwiches op de barbecue ca. 3 minuten, tot de kaas mooi begint te smelten.