Gegrilde kip sandwich van de BBQ

Een lekkere en verrassende sandwich met kip, kaas, ui en Calvé barbecuesaus van de barbecue.

Porties

4

Bereidingstijd

30 min

Eetmoment

Lunch

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 400 g kippendijfilet
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 4 el Calvé Barbeque Saus
  • 4 lente-uien, in ringetjes
  • peper
  • zout
  • 8 plakjes zuurdesembrood
  • 30 g boter
  • 8 plakjes jonge kaas
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 633
    • Eiwit 35.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 51.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 48.9g
    • Suikers 6.1g
    • Vezels 2.9g
    • Vet 31.5g
    • Verzadigd vet 14.2g
    • Onverzadigd vet 14.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 11.6g
    • Meervoudig onverzadigde 2.8g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 142mg
    • Natrium 894mg
    • Zout 2.23g
    • Calcium 36%
    • Ijzer 23%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 7%

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in fijne repen. Pel de rode ui en snipper deze fijn. Bak de kip met de rode ui in de olijfolie en roerbak tot de kip gaar is. Voeg de barbecuesaus en de lente-ui toe. Kruid met peper en zout.

  2. Bestrijk telkens één kant van de 8 sneetjes brood met boter. Leg een plakje kaas op de niet-beboterde kant en een flinke lepel gebakken kip. Leg er een sneetje kaas op en dek af met een tweede sneetje brood, met de beboterde kant naar boven. Maak zo 4 sandwiches.

  3. Gril de sandwiches op de barbecue ca. 3 minuten, tot de kaas mooi begint te smelten.