Gegratineerde caprese

Deze gegratineerde capresewordt gemaakt van tomaat gevuld met pesto en mozzarella.Een bijzondere caprese van het gourmetstel! Zo kan groot en klein helemaal zelf een spannende caprese aan tafel bereiden.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

 

 

Ingrediënten

  • 4 pomodori tomaten
  • 4 el pesto
  • 8 mini mozzarella balletjes
  • peper
  • zout
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 ml Calvé Samba Saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 220
    • Eiwit 7.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 6.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 6.3g
    • Suikers 5.0g
    • Vezels 0.6g
    • Vet 18.2g
    • Verzadigd vet 4.6g
    • Onverzadigd vet 12.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 4.8g
    • Meervoudig onverzadigde 1.1g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 26mg
    • Natrium 457mg
    • Zout 1.14g
    • Calcium 16%
    • Ijzer 4%
    • Kalium 3%
    • Vitamine C 9%
    • Vitamine A 6%

Bereidingswijze

  • Halveer de tomaten en schep er een deel van het vruchtvlees uit. Doe een klein schepje pesto onderin de halve tomaten, stop per halve tomaat 1 klein mozzarellabolletje in de tomaat. Bestrooi met een beetje peper en zout. Doe bovenop de gevulde halve tomaten nog een schepje pesto en lekker wat Parmezaanse kaas.Zet de tomaten minimaal een uur voordat je gaat gourmetten uit de koelkast.

  • Zet de gehalveerde tomaten in een gourmetpannetje onder de grill. Laat de kaas in ± 4 minuten goed smelten. Serveer de Tomaat caprese met sambasaus naar smaak.