Gebakken zoete aardappel met spekjes, ei en bosui

Deze gebakken zoete aardappel met spekjes, ei en bosui maakt iedereen aan tafel helemaal zelf. een lekker gourmet recept voor groot en klein. Met het gourmetstel op tafel voor het kerstdiner één groot feest!

Porties

4

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 50 g magere spekreepjes, iets fijner gehakt
  • 1 zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 2 - 3 olie
  • 4 el Calvé Whisky Cocktail Saus, flesje à 320 ml
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 164
    • Eiwit 5.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 7.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 7.2g
    • Suikers 2.5g
    • Vezels 0.7g
    • Vet 12.2g
    • Verzadigd vet 2.6g
    • Onverzadigd vet 7.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.8g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 112mg
    • Natrium 295mg
    • Zout 0.73g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 5%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 13%
    • Vitamine A 3%

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in kleine schaaltjes. Klop de eieren met een scheutje water, de helft van de peterselie en een snufje peper en zout naar smaak los en doe het eimengsel in een klein kannetje. Schenk olie in een kannetje.

  2. Verhit een scheutje olie in een gourmetpannetje en bak een lepeltje spekjes ± 2 minuten. Voeg aardappelblokjes toe en bak ze al omscheppend bruin en gaar. Schenk er een beetje ei bij en laat het stollen. Garneer met peterselie en serveer met whisky cocktailsaus naar smaak.