Gebakken zalm met pittige zoetzure komkommer en sambasaus

Gebakken zalm met pittige zoetzure komkommer en sambasaus dat klinkt heel sjiek maar iedereen kan dit lekkere zalmrecept in een gourmetpannetje bereiden. Zo'n mooi zalmgerecht maakt de kerstgourmet nog feestelijker.

Porties

4

Eetmoment

Diner

 

 

Ingrediënten

  • 200 g zalmfilet, in 8 vierkante stukjes gesneden
  • 0.25 komkommer, zonder zaadjes en in reepjes
  • 75 g atjar tjampoer
  • 0.5 el geraspte verse gemberwortel
  • 0.25 rode peper, zonder zaadjes en gesnipperd
  • olie
  • 4 el Calvé Samba Saus (flesjes à 320 ml)
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 134
    • Eiwit 10.7g
    • Koolhydraten incl. vezel 5.2g
    • Koolhydraten excl. vezel 4.6g
    • Suikers 3.9g
    • Vezels 0.6g
    • Vet 7.7g
    • Verzadigd vet 0.9g
    • Onverzadigd vet 5.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.5g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 28mg
    • Natrium 207mg
    • Zout 0.52g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 2%
    • Kalium 7%
    • Vitamine C 8%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

  • Leg de vis op een klein schaaltje. Meng de komkommer met de atjar, gember en de rode peper en doe de salade in een schaaltje. Laat de komkommer in ± 15 minuten op smaak komen. Schenk olie in een kannetje.

  • Verhit een drupje olie op de grillplaat of in het gourmetpannetje. Bak de zalm aan beide kanten bruin en net gaar. Serveer met zoetzure komkommer en sambasaus naar smaak.