Gebakken krieltjes met rode ui en mayonaise

De lekkerste gebakken krieltjes met rode ui maak je vanaf nu eenvoudig zelf. Ondanks alle eenvoud een heerlijk gerecht. Lekker bij een kippenpoot en een eenvoudige salade.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 700 g voorgekookte aardappelen
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 rode ui
  • 4 el Calvé Mayonaise of Calvé Spicy Samba saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 564
    • Eiwit 5.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 57.4g
    • Koolhydraten excl. vezel 51.3g
    • Suikers 1.8g
    • Vezels 6.0g
    • Vet 36.1g
    • Verzadigd vet 9.6g
    • Onverzadigd vet 24.7g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.6g
    • Meervoudig onverzadigde 6.2g
    • Trans vet 1.3g
    • Cholesterol 11mg
    • Natrium 137mg
    • Zout 0.34g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 5%
    • Kalium 22%
    • Vitamine C 23%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Pel de rode ui en snijd de ui in reepjes.

  2. Verhit de margarine in een koekenpan en bak hierin de krielaardappeltjes in 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep na 5 minuten de rode ui erbij.

  3. Breng de gebakken krielaardappeltjes op smaak met wat zout en serveer ze met de mayonaise of de spicy sambasaus.

Doe de krieltjes een minuut of 5 voordat je ze gaat bakken, in de magnetron. Hiervan worden ze lekker gaar.