Gebakken aardappelpartjes uit de oven

Heerlijk aardappelpartjes uit de oven. Maak deze ovenschotel van te voren al klaar, zodat je in alle rust kan eten wanneer jij wil. Deze aardappelpartjes maak je met Calvé Mayonaise of Jalapeno Knoflook saus. Lekker gekruid met knoflook, rozemarijn en tijm.

Porties

4

Bereidingstijd

50 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 700 g stevige aardappels
  • 4 el Calvé Mayonaise of Calvé Jalapeno Knoflook saus
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 0.5 el paprikapoeder
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 256
    • Eiwit 3.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 37.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 34.1g
    • Suikers 2.4g
    • Vezels 3.5g
    • Vet 11.0g
    • Verzadigd vet 0.9g
    • Onverzadigd vet 10.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.1g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 10mg
    • Natrium 60mg
    • Zout 0.15g
    • Calcium 1%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 23%
    • Vitamine C 42%
    • Vitamine A 9%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven op 230 °C (heteluchtoven op 210 °C).

  2. Meng de Calvé Mayonaise of de Jalapeno Knolfooksaus met de knoflook en de kruiden. Breng op smaak met het paprikapoeder en wat peper. Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Doe de partjes in een ovenschaal en meng het mayonaise of Jalapeno Knoflook mengsel erdoor.

  3. Zet de schaal in de oven en bak de partjes in 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze uit de oven 5 minuten staan voordat je ze opdient.