Garnalenspiesjes

De lekkerste garnalenspiesjes van reuzengarnalen. Zelf marineren en daarna zelf grillen op de barbecue. Serveer de garnalenspies met een heerlijke Whisky Cocktailsaus, uiteraard die van Calvé.

Porties

4

Bereidingstijd

10 min

Eetmoment

Diner

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 20 rauwe gepelde gamba's
  • 4 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el Calvé Whisky Cocktail Saus
  • extra nodig: 4 spiezen
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 192
    • Eiwit 7.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 3.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 3.0g
    • Suikers 2.0g
    • Vezels 0.6g
    • Vet 16.5g
    • Verzadigd vet 2.2g
    • Onverzadigd vet 13.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 10.1g
    • Meervoudig onverzadigde 1.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 66mg
    • Natrium 317mg
    • Zout 0.79g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 1%
    • Kalium 4%
    • Vitamine C 75%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de peper in de lengte door, verwijder eventueel de zaadjes (minder heet) en snijd de rode peper fijn.

  2. Schep de gamba’s in een schaal om met de olijfolie, de uitgeperste knoflook en de rode peper en laat ze in de koelkast een half uurtje marineren.

  3. Rijg de gamba's aan de spiezen en bak ze op de barbecue in 5 minuten gaar. Serveer ze met de Calvé Whisky Cocktailsaus.