Garnalenkoekjes met limoen, basilicum en Chilisaus

Heerlijke garnalenkoekjes voor bij de gourmet of tafelgrill. Laat die kant-en-klare barbecuegerechten eerst links liggen en ga zelf aan de slag. Je zult versteld staan wat je zelf allemaal kunt maken en nog belangrijker: hoeveel lekkerder dat wel niet is.

Voorbereidingstijd

15 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 limoen (partjes)
  • 1 takje basilicum
  • 200 g grote rauwe gepelde garnalen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el Calvé Chili Saus
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 76
    • Eiwit 7.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 3.3g
    • Koolhydraten excl. vezel 2.7g
    • Suikers 1.2g
    • Vezels 0.5g
    • Vet 3.9g
    • Verzadigd vet 0.5g
    • Onverzadigd vet 3.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 0.8g
    • Meervoudig onverzadigde 2.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 63mg
    • Natrium 342mg
    • Zout 0.85g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 1%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C 7%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de limoen in 6 partjes.

  2. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Hak de takjes fijn. Houd de blaadjes apart.

  3. Maal de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Knijp er een partje limoen boven uit. Voeg de fijngehakte basilicum, mespunt peper, mespunt zout en 1/2 el olie toe en meng alles goed door elkaar. Vorm er met natte handen 12 kleine balletjes van en druk ze plat.

  4. Gourmetten: Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje. Bak hierin 3 garnalenkoekjes een voor een, om en om lichtbruin.

  5. Leg ze op je bord, schep er een lepel Calvé Chilisaus over en leg er blaadjes basilicum op.

  6. Neem er een partje limoen bij om erover uit te knijpen.