Gamba spies

Met zo'n lekkere gamba spies maak je zelf een heerlijk gourmetgerechtje. Lekker aan tafel koken met gemarineerde gamba's in het gourmetpannetje dat wordt smullen voor iedereen aan tafel.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 0.25 citroen
  • peper
  • zout
  • 12 verse gepelde rauwe gamba’s
  • 4 el Calvé Whisky Cocktail Saus
  • Extra nodig: 12 spiesjes
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 136
    • Eiwit 4.4g
    • Koolhydraten incl. vezel 2.8g
    • Koolhydraten excl. vezel 2.6g
    • Suikers 1.5g
    • Vezels 0.2g
    • Vet 11.7g
    • Verzadigd vet 1.4g
    • Onverzadigd vet 9.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.0g
    • Meervoudig onverzadigde 0.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 43mg
    • Natrium 277mg
    • Zout 0.69g
    • Calcium 2%
    • Ijzer <1%
    • Kalium 2%
    • Vitamine C 3%
    • Vitamine A 1%

Bereidingswijze

  1. Rasp de knoflook, hak de tijmblaadjes fijn. Meng de knoflook en tijm door de olijfolie en meng er ook citroenrasp en peper en zout naar smaak doorheen. Marineer de gamba’s minimaal 3 uur in de marinade rijg ze aan spies.

  2. Bak de gamba’s op de gourmetplaat of één voor één in een pannetje. Bak ze zo’n 3 minuten aan beide kanten. Serveer met de whisky cocktailsaus.