Duitse biefstuk met knoflooksaus

Speciaal voor op het gourmetstel is dit recept van Duitse biefstuk met knoflooksaus. Een klein biefstukje met gebakken groenten en lekkere knoflooksaus daar zal iedereen van smullen.

Porties

4

Bereidingstijd

15 min

Eetmoment

Diner, Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 1.5 el zonnebloemolie
  • 4 champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui. in ringen
  • 50 g rode paprika, in blokjes
  • 50 g groene paprika, in blokjes
  • 4 biefstukjes à 50 g
  • peper
  • zout
  • 125 ml Calvé Knoflooksaus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 208
    • Eiwit 9.9g
    • Koolhydraten incl. vezel 7.9g
    • Koolhydraten excl. vezel 6.4g
    • Suikers 4.8g
    • Vezels 1.4g
    • Vet 15.5g
    • Verzadigd vet 2.4g
    • Onverzadigd vet 13.0g
    • Enkelvoudig onverzadigde 2.4g
    • Meervoudig onverzadigde 3.4g
    • Trans vet 0.2g
    • Cholesterol 36mg
    • Natrium 254mg
    • Zout 0.63g
    • Calcium 2%
    • Ijzer 6%
    • Kalium 10%
    • Vitamine C 41%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm een gourmetpannetje wat zonnebloemolie. Bak de champignons, wat uitjes, wat paprika aan.

  2. Bak intussen de biefstukken om en om 2 minuten, zorg dat ze mooi rosé zijn. Laat ze eventueel rusten onder het gourmetstel en bestrooi met peper en zout naar smaak. Serveer de Duitse biefstuk met groenten en de knoflooksaus.