Drumsticks uit de oven

Drumsticks uit de oven, afgemaakt met courgette en puntpaprika.

Porties

4

Eetmoment

Diner, Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 1 kg drumsticks
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 125 gr cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eetlepels olie
  • 1 flesje Calvé Smokey BBQ saus
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 230
    • Eiwit 18.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 9.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 7.3g
    • Suikers 5.7g
    • Vezels 1.7g
    • Vet 13.9g
    • Verzadigd vet 3.0g
    • Onverzadigd vet 9.4g
    • Enkelvoudig onverzadigde 7.0g
    • Meervoudig onverzadigde 2.4g
    • Trans vet 0.1g
    • Cholesterol 77mg
    • Natrium 1257mg
    • Zout 3.14g
    • Calcium 4%
    • Ijzer 8%
    • Kalium 16%
    • Vitamine C 84%
    • Vitamine A 2%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de drumsticks in een ruime pan 10 minuten voor. Dep ze daarna goed droog. Meng de olie met een uitgeperst teentje knoflook, een verkruimeld bouillonblokje, 1 theelepel zout en 1 halve theelepel cayenne peper.

  2. Snij de courgette in halve schijven van 1 cm dik, de paprika en ui in grove stukken en halveer de cherrytomaten. Meng de drumsticks met de helft van de olie marinade en meng de andere helft door de groenten.

  3. Rooster de drumsticks ongeveer 12 minuten en kwast ze dan licht in met de Calvé smokey BBQ. Rooster ze vervolgens nog 2 minuten totdat goudbruin zijn. Voeg de groentes bij de drumsticks en rooster het geheel nog 5 minuten totdat de groenten gaar zijn. Serveer met een frisse salade en smokey BBQ saus.