Couscous met gegrilde groenten

Marokkaanse couscous met gegrilde groenten en harrissa saus.

Voorbereidingstijd

15 min

Kooktijd

30 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 20 gram knoflook uitgeperst
  • 40 gram uien gesnipperd
  • 200 gram aardappelen in plakjes gesneden
  • 200 gram wortels gesneden
  • 200 gram pompoen gesneden
  • 150 gram paprika gesneden
  • 45 ml olijfolie
  • 225 gram couscous
  • 60 ml Calvé Moroccan Harissa saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 382
    • Eiwit 9.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 62.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 56.4g
    • Suikers 5.5g
    • Vezels 6.2g
    • Vet 11.8g
    • Verzadigd vet 1.7g
    • Onverzadigd vet 9.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.4g
    • Meervoudig onverzadigde 1.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 21mg
    • Zout 0.06g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 15%
    • Vitamine C 58%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden (heteluchtoven op 160°C).

  2. Leg de knoflook, uien, aardappelschijfjes, wortels en paprika op een bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover. Kruid naar smaak en schep de groenten om.

  3. Rooster de groenten in de oven, zonder af te dekken, voor 20-30 minuten of tot het gaar is.

  4. Kook ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.

  5. Verdeel de groenten over de couscous en serveer met Calvé Maroccan Harissa saus.