Couscous met gegrilde groenten

Met deze Marokkaanse couscous met gegrilde groenten en een lekkere spicy saus zet je een lekkere vleesloze maaltijd op tafel. Serveer er eventueel vegetarische worstjes bij als je daar trek in hebt!

Porties

4

Bereidingstijd

45 min

Eetmoment

Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 20 g knoflook, uitgeperst
  • 40 g uien, gesnipperd
  • 200 g aardappelen, in plakjes gesneden
  • 200 g wortels, gesneden
  • 200 g pompoen, gesneden
  • 150 g paprika, gesneden
  • 45 ml olijfolie
  • 225 g couscous
  • 60 ml Calvé Spicy Samba saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 382
    • Eiwit 9.1g
    • Koolhydraten incl. vezel 62.7g
    • Koolhydraten excl. vezel 56.4g
    • Suikers 5.5g
    • Vezels 6.2g
    • Vet 11.8g
    • Verzadigd vet 1.7g
    • Onverzadigd vet 9.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 8.4g
    • Meervoudig onverzadigde 1.2g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Natrium 21mg
    • Zout 0.06g
    • Calcium 5%
    • Ijzer 7%
    • Kalium 15%
    • Vitamine C 58%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden (heteluchtoven op 160°C).

  2. Leg de knoflook, uien, aardappelschijfjes, wortels en paprika op een bakplaat. Sprenkel de olijfolie erover. Kruid naar smaak en schep de groenten om.

  3. Rooster de groenten in de oven, zonder af te dekken, voor 20-30 minuten of tot het gaar is.

  4. Kook ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.

  5. Verdeel de groenten over de couscous en drizzle er de Calvé Spicy Samba saus over.