Brownies met pindakaas en witte chocolade swirl

Deze brownies hebben een swirl van pindakaas en witte chocolade. Een heerlijke combinatie. Leuk om samen met kinderen te maken. een heerlijk recept van @hijabsecrets

Porties

8

Eetmoment

Tussendoortjes en snacks

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

 

 

Ingrediënten

  • 150 gr pure chocolade stukken
  • 80 gr ongezouten roomboter
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 20 gr cacaopoeder
  • 70 gr bloem
  • snufje zout
  • 3 eetlepel Calvé Pindakaas
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    8

    • Energie 392
    • Eiwit 6.8g
    • Koolhydraten incl. vezel 42.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 38.9g
    • Suikers 29.5g
    • Vezels 3.6g
    • Vet 22.1g
    • Verzadigd vet 11.2g
    • Onverzadigd vet 9.1g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.5g
    • Meervoudig onverzadigde 0.8g
    • Trans vet 0.3g
    • Cholesterol 103mg
    • Natrium 58mg
    • Zout 0.15g
    • Calcium 3%
    • Ijzer 20%
    • Kalium 8%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A 5%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden en smelt de pure chocolade au bain marie samen met de boter. Laat het daarna afkoelen

  2. Mix met de garde de eieren en de licht bruine basterdsuiker tot één smeuïg geheel. Voeg de gesmolten chocolade en boter toe en mix het weer een paar minuten met een garde

  3. Voeg de cacaopoeder en zout toe en mix het weer tot één geheel. Voeg daarna geleidelijk de bloem toe, terwijl je met de garde het beslag verder mengt met elkaar

  4. Giet het beslag in een bakvorm (20x20) bekleed met bakpapier.

  5. Smelt de witte chocolade au bain marie en laat deze vervolgens even afkoelen. Verwarm ook de Calvé pindakaas au bain marie en verdeel de witte chocolade en de pindakaas over het beslag

  6. Maak met een tandenstoker of een prikker sierlijke bewegingen door het beslag. Zo ontstaat er een swirl van pindakaas en witte chocolade

  7. Bak de brownie voor 30 minuten op 185 graden

Dit recept is gemaakt door @hijabsecrets