Broodje hamburger met barbecuesaus

Een broodje met zelfgemaakte hamburger en met smaak en stijl. Midden van de hamburger verwijderd en opgevuld met barbecuesaus. Niet alleen stijlvol, maar ook functioneel; minder saus aan je handen.

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

15 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 g rundergehakt
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 1 beschuit
  • 4 witte bolletjes
  • 4 blaadjes Hollandse sla
  • 1 tomaat
  • 0.5 komkommer
  • 40 gram jong belegen kaas (in 4 plakken)
  • 4 el Calvé Barbecue Saus
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 585
    • Eiwit 32.5g
    • Koolhydraten incl. vezel 56.6g
    • Koolhydraten excl. vezel 52.3g
    • Suikers 5.1g
    • Vezels 4.3g
    • Vet 25.3g
    • Verzadigd vet 10.4g
    • Onverzadigd vet 11.9g
    • Enkelvoudig onverzadigde 10.4g
    • Meervoudig onverzadigde 1.5g
    • Trans vet 0.6g
    • Cholesterol 115mg
    • Natrium 902mg
    • Zout 2.26g
    • Calcium 20%
    • Ijzer 29%
    • Kalium 18%
    • Vitamine C 22%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Wrijf de beschuit fijn. Kneed het rundergehakt met de Italiaanse kruiden, het beschuitkruim en het ei en breng het op smaak met peper en zout.

  2. Vorm met de hand een hamburger van het gehakt. Steek met een rond vormpje het midden eruit. Het uitgestoken rondje kneed je steeds weer door de rest van het gehakt. Maak zo 4 hamburgers met een gat erin en bak ze in 15 minuten gaar op de barbecue of grillpan.

  3. Snijd ondertussen de bolletjes open en beleg de onderste helften met sla, tomaat en komkommer. Leg daarop de hamburger en vul de gaten met barbecuesaus. Beleg de hamburgers met de kaas en plaats de kapjes van de broodjes erop.