Boterham versieren als dinosaurus

Kindersandwich versieren met pindakaas in de vorm van een dinosaurus. Koken met kinderen is nog nooit zo leuk geweest. Erg leuk voor op een kinderfeestje. Snijd alles, maak een voorbeeld en laat daarna de kinderen zelf de boterham versieren.

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 4 boterhammen (busboterhammen)
  • 40 g Calvé Pindakaas
  • 0.5 komkommer (laatste 6 cm)
  • 20 gram jonge Goudse kaas (2 plakken)
  • 5 radijzen (voorkeur verschillende maten)
  • 0.5 winterwortel
  • 1 pluk veldsla
  • 1 rozijnen
  • Portie grootte 1

    Hoeveelheid per portie

    1

    • Energie 8881
    • Eiwit 308.3g
    • Koolhydraten incl. vezel 1592.0g
    • Koolhydraten excl. vezel 1498.3g
    • Suikers 168.4g
    • Vezels 93.7g
    • Vet 131.8g
    • Verzadigd vet 29.4g
    • Onverzadigd vet 91.6g
    • Enkelvoudig onverzadigde 20.1g
    • Meervoudig onverzadigde 51.6g
    • Trans vet 0.8g
    • Cholesterol 16mg
    • Natrium 15997mg
    • Zout 39.99g
    • Calcium 854%
    • Ijzer 656%
    • Kalium 123%
    • Vitamine C 54%
    • Vitamine A 4%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Leg 2 boterhammen op elkaar en snijd er een zo lang mogelijk rechthoek van. Snijd de lange kanten een beetje schuin, zodat de boterhammen naar 1 kant iets smaller toelopen. Snijd ook van de korte kanten de korstjes af. Besmeer ze met Calvé pindakaas en leg ze op elkaar. Deze boterhammen worden het lijf van de dinosaurus.

  2. Leg de andere 2 boterhammen op elkaar en doe hetzelfde. Snijd hier alleen de smalle kant rond bij. Besmeer de boterhammen met pindakaas maar leg ze nog niet op elkaar. Dit wordt de bek van de dino.

  3. Leg het lijfdeel en 1 van de boterhammen van de bek (met de pindakaas naar boven) tegen elkaar aan op een bord.

  4. Schil het stuk komkommer en snijd het in van de punt tot 1,5 cm van de dikke kant. Snijd boven en onder deze snede schuin een spie komkommer weg. Snijd tot slot aan de dikke kant van de komkommer, boven en onder ook schuin een spie weg. Dit wordt de steun van de openstaande bek van de dino.

  5. Plaats het stuk komkommer op het onderste deel van de kaak en plaats de andere boterham er, met de pindakaaskant naar beneden, op. Zorg dat er rondom de komkommer een randje van 0,5 cm vrij blijft, voor de tanden.

  6. Snijd de plakken kaas op maat, zodat ze de kop en de rug van de dino kunnen bedekken. Bestrijk de bovenkant van het brood eventueel dun met boter om de kaas vast te plakken.

  7. Snijd van de restanten van de kaas 2 zo lang mogelijke repen van 1 tot 1,5 cm breed. Snijd hier over de hele lengte aan 1 kant driehoekjes uit, zodat je een mooie rij tanden krijgt. Plaats beide rijen tanden onder en boven tegen de komkommer aan en druk ze een beetje vast in de pindakaas.

  8. Halveer de radijsjes en snijd van de helften links en rechts steeds een klein plakje af. Zet ze achter elkaar op de rug van de dino, van klein naar groot en weer naar klein.

  9. Snijd twee kleine wortelballetjes (evt. uitsteken met een kleine meloenbolletjeslepel) voor de ogen en prik er kleine holtes in. Duw een stukje rozijn in de holtes en plaats de ogen op de kop.

  10. Snijd van een dik stuk geschilde winterwortel twee stukken van 3 cm af en snijd beide stukken in vieren. Kerf twee hoekjes uit elk wortelstukje voor de tenen en plaats 6 of 8 poten aan de dino. Snijd van een overgebleven stukje wortel een dunne tong van 4-5 cm lang en leg deze in zijn bek.

  11. Leg een pluk veldsla naast de dino op het bord, als 'struikgewas' waar de dino net uitgekropen is....