Bonbon van parmaham gevuld met salade, blauwe kaas, meloen en noten

Parmaham gevuld met rucola, blauwe kaas, meloen, cashewnoten en Calvé Honing Mosterd dressing. Hier wordt iedereen spontaan vrolijk van. Wat een heerlijke combinatie en een plaatje voor het oog. Erg geschikt als tapasgerecht, borrelhapje of voorgerecht.

Voorbereidingstijd

5 min

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 8 plakken parmaham
  • 50 g blauwe kaas
  • 0.25 honing meloen (of andere meloen)
  • 50 g ongezouten cashewnoten (handje)
  • 100 g gemengde sla
  • 50 g rucola
  • 5 sprietjes bieslook
  • 6 el Calvé Dressing Honing Mosterd (naar smaak)
  • 8 cherrytomaatjes (garnering)
  • 4 takjes basilicum (garnering)
  • Portie grootte 4

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 221
    • Eiwit 10.2g
    • Koolhydraten incl. vezel 13.5g
    • Koolhydraten excl. vezel 11.5g
    • Suikers 7.5g
    • Vezels 2.0g
    • Vet 14.9g
    • Verzadigd vet 4.6g
    • Onverzadigd vet 9.3g
    • Enkelvoudig onverzadigde 5.2g
    • Meervoudig onverzadigde 1.6g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 22mg
    • Natrium 597mg
    • Zout 1.49g
    • Calcium 12%
    • Ijzer 10%
    • Kalium 13%
    • Vitamine C 29%
    • Vitamine A 26%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Leg een stuk plasticfolie op de werkbank. Leg daarop steeds twee plakken parmaham kruislings op elkaar.

  2. Snijd de blauwe kaas en de honing meloen in blokjes en hak de cashewnoten grof.

  3. Meng de gemende salade met de rucola, de kaas- en meloenblokjes, gehakte bieslook en de noten. Breng de salade op smaak met de Calvé Honing Mosterd dressing. Verdeel de salade in het midden van de ham en vouw de uiteinden naar elkaar toe en draai er een stevige bonbon van.

  4. Serveer de bonbons op mooie bordjes en maak het geheel af met de tomaatjes en basilicum.