BBQ spiesjes van varkenshaas

Varkenshaas bakken kan ik heel goed op de BBQ. Met deze barbecue spiesjes bereid je gemarineerde varkenshaas in een handomdraai! Met een lekkere steak saus.

Porties

4

Bereidingstijd

25 min

Eetmoment

Avondmaal

Share

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

ongegroepeerd

  • 400 gram varkenshaas
  • 0,5 theelepel zout (optioneel)
  • 0,25 theelepel peper
  • 100 milliliter Calvé Steak saus
  • 8 satéstokje
  • Portie grootte 

    Hoeveelheid per portie

    4

    • Energie 114
    • Eiwit 19.6g
    • Koolhydraten incl. vezel 0.1g
    • Koolhydraten excl. vezel 0.1g
    • Suikers 0.0g
    • Vezels 0.0g
    • Vet 3.4g
    • Verzadigd vet 1.1g
    • Onverzadigd vet 1.8g
    • Enkelvoudig onverzadigde 1.3g
    • Meervoudig onverzadigde 0.5g
    • Trans vet 0.0g
    • Cholesterol 62mg
    • Natrium 340mg
    • Zout 0.85g
    • Calcium <1%
    • Ijzer 5%
    • Kalium 11%
    • Vitamine C <1%
    • Vitamine A <1%

Bereidingswijze

ongegroepeerd

  1. Snijd de varkenshaas in reepjes en kruid met (zout) en peper. Meng het goed en rijg het vlees op de satéprikkers.

  2. Bak de spiesjes 3 minuten aan elke kant op de barbecue of grill. Haal de spiesjes ervan af en bestrijk ze met Calvé Japanese Sticky Grill saus met een kwastje. Leg ze terug op de barbecue of grill en bak nog eens 2 minuten.

  3. Serveer met de rest van de Calvé Japanese Sticky Grill saus.

Serveersuggestie: lekker met granaatappelpitjes en kiemgroenten zoals tuinkers.